Bergüzar Korel Kimdir?

BERGÜZAR KOREL KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 27 Ağustos 1982
DOĞUM YERİ: İstanbul, Türkiye
YAŞI: 35
BURCU: Başak
BOYU ve KİLOSU: 179 cm., 62 kg.

Hakkında
Bergüzar Korel, 2006 – 2009 yılları arasında yayınlanan Binbir Gece adlı dizideki Şehrazat rolü ile tanınmıştır. Bu rolüyle Altın Kelebek En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır. 2012 – 2015 arasında Karadayı dizisindeki Feride rolüyle popülerliğini arttırmış ve ikinci kez Altın Kelebek ödülünü kazanmıştır. 2016’dan bu yana Vatanım Sensin dizisinde Azize karakterini canlandırmaktadır. 2006’da Kurtlar Vadisi Irak ve 2009’da Aşk Geliyorum Demez filmlerinde oynamıştır.

Ünlü Olmadan Önce
Tam adı Bergüzar Gökçe Korel’dir. Yıldız Kolejini bitirdikten sonra Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünü tamamlamıştır. Lise yıllarında profesyonel voleybol oynamış ve üniversite yıllarında tiyatro oyunlarında ve kısa filmlerde yer almıştır. Bir dizideki ilk rolünü 1998 yapımı olan Kırık Hayatlar’da almıştır.

Diğer Ayrıntılar
2009’da Çocuktan Al Haberi adlı programı sunmuştur. 2010’da Bitmeyen Şarkı dizisinde oynamış ve 2011’de Muhteşem Yüzyıl’da konuk oyuncu olarak Monica Teresse karakterini canlandırmıştır. Fotoğraf tutkusu vardır ve özellikle insan fotoğrafları çekmeyi sever. 2015’de uzun yıllardır hayalini kurduğu Not Just Coffee adlı kahve dükkanını İstanbul Cihangir’de açmıştır. Pantene reklamlarında oynamıştır. 2016’da hafızalarda yer etmiş eski şarkıları seslendirdiği bir albüm çıkartmıştır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Anne ve babası Yeşilçam yıldızlarından Hülya Darcan ve Tanju Korel’dir. Zeynep Korel adında bir ablası vardır. 2009 yılında Halit Ergenç ile evlenmiştir. 2010’da çiftin oğlu Ali dünyaya gelmiştir. Daha önce 2007 – 2009 arasında balet Tan Sağtürk ile ilişkisi olmuştur.

Onunla İlişkili
Aşk Geliyorum Demez filminde Tolgahan Sayışman, Zeki Alaysa, Altan Erkekli ve Sarp Apak gibi oyuncularla birlikte rol almıştır.

Bergüzar Korel yerli kadın oyuncular, İstanbul doğumlu ünlüler, 27 ağustos doğumlu ünlüler ve başak burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Bergüzar Korel hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER