Michael Jackson Kimdir?

MİCHAEL JACKSON KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 29 Ağustos 1958
DOĞUM YERİ: GaryIN, ABD
ÖLÜM TARİHİ: 25 Haziran 2009 (50 yaşında)
BURCU: Başak
BOYU ve KİLOSU: 175 cm., 64 kg.

Hakkında
Michael Jackson ya da Türkçe söylenişi ile Maykıl Ceksın, "Billie Jean" ve "Beat It" gibi şarkılarıyla pek çok ödül kazanmış, dünya müzik tarihine adını altın harflerle yazdırmış olan ve “Popun Kralı” olarak anılan şarkıcıdır. Off The Wall adlı albümünden 4 şarkısı aynı anda ABD Billboard Top 10’a girmiştir ve bunu başaran ilk solo sanatçı olmuştur. 

Şöhret Öncesi
Ailesinden Jermaine JacksonTito JacksonMarlon Jackson ve Jackie Jackson ile birlikte The Jackson 5 adlı grupta henüz 6 yaşındayken şarkı söylemeye ve ailesinin geçimine katkıda bulunmaya başlamıştır.

Diğer Ayrıntılar
1982'de yayınladığı Thriller, 65 milyon satışla dünya tarihinde en çok satan albüm olmuştur. 13 Grammy Ödülü kazanmış ve 13 şarkısı ABD Billboard’larında 1 numaraya ulaşmıştır. Aldığı aşırı doz uyuşturucunun tetiklediği ani kalp durması nedeniyle 25 Haziran 2009’da henüz 50 yaşındayken yaşamını yitirmiştir. 1984’de efsanevi Pepsi reklamlarında yer almıştır. İkonik dans haraketi Moonwalk tüm dünyada hızla yayılmıştır. Sosyal yardım çalışmaları ile tüm sanatçılara örnek olmuştur.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Michael Jackson 1994’de Elvis Presley’in kızı Lisa Marie Presley ile evlenmiş ve çift 1996’da ayrılmıştır. 1996’nın sonlarında bu kez Debbie Rowe ile evlenmiştir. Üç çocuk babasıdır. Çocuklarının adları Paris, Prince ve Blancet’tir. 

Onunla İlişkili
Pop müzik divası Janet Jackson kendisinin küçük kız kardeşidir.

Michael Jackson yabancı erkek şarkıcılar, ABD doğumlu ünlüler, 28 ağustos doğumlu ünlüler ve başak burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Michael Jackson hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER