Sam Smith Kimdir?

SAM SMİTH KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 19 Mayıs 1992
DOĞUM YERİ: Londraİngiltere
YAŞI: 25
BURCU: Boğa
BOYU ve KİLOSU: 188 cm., 92 kg.

Hakkında
2012'de İngiliz elektronik müzik grubu Disclosure ile birlikte seslendirdiği Latch adlı şarkı ile tanınmış, siyahi gırtlağa sahip şarkıcı ve söz yazarıdır. Sonrasında Naughty Boy ile birlikte La La La şarkısını seslendirmiş ve şarkı, müzik listelerinde 1 numaraya yükselmiştir. 2015 Grammy'de En İyi Yeni Sanatçı seçilmiş ve Stay With Me adlı şarkısı ile Yılın Şarkısı Ödülünü kazanmıştır.

Ünlü Olmadan Önce
Gerçek adı Samuel Frederick Smith’dir. 2012 yılında şarkıcılık kariyerine başlamadan önce St. Mary's Katolik Okulu'nda eğitim görmüştür.

Diğer Ayrıntılar
2014 yılında gay olduğunu kamuoyu ile paylaşmış ve In the Lonely Hour adlı ilk albümünün karşılıksız sevdiği bir erkek hakkında olduğunu açıklamıştır. Bir röportajında Adele, Amy Winehouse, Lady Gaga ve Beyonce’u beğendiğini ve müziğinde bu şarkıcılardan ilham aldığını belirtmiştir. Katy Perry, Sam Smith’i Adele’in erkek versiyonu olarak tanımlamıştır

Aile Hayatı, Sevgilisi
Evden çalışan babası ve bankacı annesi tarafından yetiştirilmiştir. 2016'da model Jay Camilleri ile çıkmış ve 2017'de aktör Brandon Flynn ile ilişkisi olmuştur. Aktör Jonathan Zeizel ve dansçı Khasan Brailsford da geçmişte ilişkisi olduğu kişiler arasındadır.

Onunla İlişkili
İngiliz yardım grubu Band Aid 30’un 2014 yılı kaydında Do They Know It’s Christmas adlı şarkıyı Ed Sheeran, Bono ve Rita Ora’nın da dahil olduğu 30 şarkıcı ile birlikte seslendirmiştir.

Sam Smith yabancı erkek şarkıcılar, İngiltere doğumlu ünlüler, 19 mayıs doğumlu ünlüler ve boğa burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Sam Smith hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER