Robert Pattinson Kimdir?

ROBERT PATTİNSON KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 13 Mayıs 1986
DOĞUM YERİ: Londra, İngiltere
YAŞI: 31
BURCU: Boğa
BOYU ve KİLOSU:  185 cm.,  75 kg.

Hakkında
En çok, Twilight (Alacakaranlık) film serisindeki Vampir Edward Cullen rolüyle tanınan aktördür. Aynı zamanda yapımcı ve modeldir. Harry Potter ve Ateş Kadehi'nde Cedric Diggory rolünü oynamıştır. 2011 yapımı Water for Elephants (Aşkın Büyüsü), 2014 yapımı The Rover (Takip) ve yine 2014’de Maps to the Stars adlı filmlerde başrol oynamıştır.

Ünlü Olmadan Önce
Tam adı Robert Douglas Thomas Pattinson’dır. Modellik ajansında çalışan annesi aracılığı ile 12 yaşında modellik yapmaya başlamıştır. Öğrencilik yıllarında, Barnes Theatre Company'de amatör olarak tiyatro yapmıştır. İlk filmi 2004 ABD-İngiliz ortak yapımı olan Vanity Fair (Gurur Dünyası)’dır.

Diğer Ayrıntılar
2008’de gerçeküstü sanatın ustası ressam Salvador Dali’nin hayatını konu alan Little Ashes adı filmde Salvador Dali’yi oynamıştır. 2010’da Remember Me ( Beni Unutma) adlı romantik dram türündeki filmde başrolde yer almıştır. Oyunculardan Jack Nicholson’i beğenir. Favori rengi gri ve favori saat markası rolex’dir. Robert Pattinson 3 yaşında piyano ve 5 yaşında gitar çalmaya başlamıştır. Sosyal medya kullanmamaktadır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Babası Amerikan yapımı vintage arabaları İngiltere'ye ithal eder ve iki ablası vardır. 2008 yılında Alacakaranlık filminin çekimleri sırasında rol arkadaşı Kristen Stewart ile çıkmıştır. İlişkileri 4 yıl sürmüştür. 2014'ten bu yana İngiliz şarkıcı FKA Twigs ile birlikteliği bulunmaktadır.

Onunla İlişkili
Alacakaranlık film dizisinde Kristen Stewart, Taylor Lautner ve Ashley Greene ile birlikte rol almıştır.

Robert Pattinson yabancı erkek oyuncular, İngiltere doğumlu ünlüler, 13 mayıs doğumlu ünlüler ve boğa burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Robert Pattinson hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER