Murat Yıldırım Kimdir?

MURAT YILDIRIM KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 13 Nisan 1979
DOĞUM YERİ: Konya, Türkiye
YAŞI: 38
BURCU: Koç
BOYU ve KİLOSU: 182 cm., 75 kg.

Hakkında
2006 yılında yayınlanan Fırtına dizisi ile tanınmış olsa da esas olarak, 2007 yılında başlayıp iki sezon gösterilen ve Demir Doğan karakterini canlandırdığı Asi dizisi ile ünlenmiştir. Sonrasında Aşk ve Ceza, Suskunlar ve Gecenin Kraliçesi gibi dizilerde başrol oynamıştır. Güz Sancısı (2009), Kırımlı (2014), Kocan Kadar Konuş (2015) ve Kocan Kadar Konuş: Diriliş (2016) başarılı filmleridir.

Ünlü Olmadan Önce
İlkokulu, öğretmen babasının görevi gereği Konya’nın bir köyünde okumuştur. Lise yılları ise Adana'da geçmiştir. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünü sekiz yıllık bir öğrencilikten sonra bitirmiştir. Üniversitede tiyatro ile tanışmış ve okul kulübüyle çeşitli gösterilerde yer almıştır.

Diğer Ayrıntılar
Oyunculuğun yanı sıra başarılı bir sunucudur. Şubat 2017’den bu yanan Kim Milyoner Olmak İster? adlı yarışma programını sunmaktadır. Daha önce Bosch firmasının çamaşır makinası reklamında oynamıştır. Pek çok kez umreye gitmiş ve hacı olmuştur. Bir röportajında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı manevi babası olarak gördüğünü söylemiştir.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Ailesi aslen Mardinlidir ve Adana’da yaşamaktadır. Bir kız kardeşi vardır. 2008’de evlendiği oyuncu Burçin Terzioğlu ile 2014’de boşanmıştır. Londra’da tanıştığı Faslı İmane Elbani ile Aralık 2016’da evlenmiştir.

Onunla İlişkili
Geniş hayran kitlesine ulaştığı Asi dizisinde Tuba Büyüküstün, Selma Ergeç, Onur Saylak ve Çetin Tekindor gibi oyuncularla birlikte rol almıştır.

Murat Yıldırım yerli erkek oyuncular, Konya doğumlu ünlüler, 13 nisan doğumlu ünlüler ve koç burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Murat Yıldırım hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER