Hillary Clinton Kimdir?

HİLLARY CLİNTON KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 26 Ekim 1947
DOĞUM YERİ: ChicagoIL, ABD
YAŞI: 70
BURCU: Akrep
BOYU ve KİLOSU: 169 cm., 60 kg.

hakkında
1992'den 2000 yılına kadar dönemin ABD Başkanı Bill Clinton’ın eşi olarak ABD First Lady’ si olmuştur. Başkan Barack Obama'nın yönetiminde 2009'dan 2013 yılına kadar 67. ABD Dışişleri Bakanı olarak görev yapmıştır. Ayrıca 2001'den 2009 yılına kadar New York'tan ABD Senatörü olarak görevde bulunmuştur. 2016'da yapılan seçimlerde ABD Başkanı olmak için yarışmış fakat kaybetmiştir.

Ünlü Olmadan Önce
Lisedeyken öğrenci konseyinde görev yapmış, Cumhuriyetçi adaylar Richard Nixon ve Barry Goldwater için kampanya yürütmüştür. Yale Üniversitesinde hukuk eğitimi almış ve başarılı bir avukatlık yaşamı olmuştur.

Diğer Ayrıntılar
Amerika'daki en etkili 100 avukat listesinde iki kez yer almıştır. ABD’nin iki büyük partisinden Başkan adayı gösterilen ilk kadın olmuştur. 2003’de yayınlanan otobiyografisi Living History, ilk ayda bir milyondan fazla satmıştır. 1968 yılına kadar Cumhuriyetçi iken, ırkçılık ve eşitlik gibi konulardaki düşünce farklılıkları nedeniyle Demokrat olmuştur.

Aile Hayatı, Sevgilisi
1975 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin 42. Başkanı Bill Clinton ile evlenmiş ve çiftin 1980'de kızları Chelsea dünyaya gelmiştir. Chelsea’nın gerçek babasının yazar ve avukat Webster Hubbell olduğu yönünde bazı iddialar kamuoyunda yer almıştır.

Onunla İlişkili
2016 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Donald Trump'a karşı Demokrat Parti Başkan adayı olarak yarışmıştır ve az bir oy farkı ile başkan seçilememiştir.

Hillary Clinton politikacılar, ABD doğumlu ünlüler, 26 ekim doğumlu ünlüler ve akrep burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Hillary Clinton hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER