Eda Ece Kimdir?

EDA ECE KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 20 Haziran 1990
DOĞUM YERİ: İstanbul, Türkiye
YAŞI: 27
BURCU: İkizler
BOYU ve KİLOSU: 165 cm., 53 kg.

Hakkında
2011 yılında Show TV ekranlarında yayınlanmaya başlayan ve üç sezon yayınlanan Pis Yedili adlı gençlik dizisindeki Gülçiçek rolü ile geniş kitlelerce tanınmıştır. 2015’de bir Kore yapımından uyarlama olan İlişki Durumu: Karışık adlı dizide oynamıştır. Kocan Kadar Konuş (2015), Görümce (2016) Kocan Kadar Konuş: Diriliş (2016) ve Dede Korkut Hikayeleri: Deli Dumrul (2017) filmleri ile sinemada da oyunculuğunu kanıtlamıştır.  

Ünlü Olmadan Önce
Tam adı Eda Ece Uzunalioğlu’dur. Şişli Terakki Lisesi sonrasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu olmuştur. İlkokuldan itibaren tiyatro ile ilgilenmiş ve lise yıllarında okul gösterilerinde yer almıştır.

Diğer Ayrıntılar
2014’de Beni Böyle Sev adlı TRT1 dizisine ikinci sezonunda yardımcı oyuncu olarak dahil olmuştur. Mahpeyker Kösem Sultan (2010) ve Kızım İçin (2013) diğer filmlerindendir. 2011’de Adını Feriha Koydum adlı popüler dizide konuk oyuncu olmuştur. Aralık 2016’da alkollü araç kullanmaktan ehliyetine 6 ay için el konulmuştur.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Elektrik mühendisi babası ve ev hanımı annesinin üç çocuğundan biridir. Biiri dokuz ve diğeri yedi yaş büyük olan iki ablası vardır. 2015’de kendisinden 38 yaş büyük olan yapımcı Necati Akpınar ile ilişkisi olduğu yönündeki dedikodular basında yer almıştır.

Onunla İlişkili
İlişki Durumu: Karışık dizisinde Berk Oktay, Pamir Pekin, Seren Şirince ve Nurseli İdiz gibi oyuncularla birlikte yer almıştır.

Eda Ece yerli kadın oyuncular, İstanbul doğumlu ünlüler, 20 haziran doğumlu ünlüler ve ikizler burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Eda Ece hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER