Lionel Messi Kimdir?

LİONEL MESSİ KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ24 Haziran 1987
DOĞUM YERİ: Santa FeArjantin
BURCU: Yengeç
YAŞI: 30
BOYU ve KİLOSU: 169 cm, 67 kg.

Hakkında
Lionel Messi, FC Barcelona’da oynarken ve Arjantin milli takımının kaptanıyken dünya çapında tanınmıştır. FIFA tarafından yılın en iyi futbolcularına verilen Ballon d'Or'ı 2009'dan 2012'ye dört yıl üst üste kazanmış ve Arjantin milli takımına 2014 Dünya Kupası Şampiyonasında kaptanlık yapmasından sonra Altın Top (Golden Ball) ödülünü almıştır.

Şöhret Öncesi
11 yaşındayken bir büyüme hormonu eksikliği teşhisi konmuştur. O zamanki kulübü olan River Plate tedavi masraflarını ödemek istememiştir. Sonrasında FC Barcelona’da oynamak için İspanya'ya taşınmıştır.

Diğer Ayrıntılar
25 yaşındayken La Liga'da 200 gol atan en genç oyuncu unvanını almış ve Mart 2012'de Şampiyonlar Ligi tarihindeki tek maçta beş gol atan ilk oyuncu olmuştur. Pepsi, Dolce & Gabbana, Adidas ve Herbalife reklamlarında oynamıştır.

Aile Hayatı, Sevgilisi 
Arjantin'de anne ve babası Jorge ve Celia, kardeşleri MariaMatias ve Rodrigo ile büyümüştür. 2008 yılında Antonella Roccuzzo ile çıkmaya başlamıştır. O ve Antonella'nın adları Mateo ve Thiago olan iki oğlu olmuştur. 30 Haziran 2017'de çocuklarının annesi ile Arjantin'de evlenmiştir.

Onunla İlişkili
Birçok uzman, Barcelona ile 2009 UEFA Süper Kupasını kazandıktan sonra onu günümüzdeki Pele olarak adlandırmaya başlamıştır.

Lionel Messi futbolcular, Arjantin doğumlu ünlüler24 haziran doğumlu ünlüler ve yengeç burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Lionel Messi hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER