Clint Eastwood Kimdir?

CLİNT EASTWOOD KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 31 Mayıs 1930
DOĞUM YERİ: San FranciscoCA, ABD
YAŞI: 87
BURCU: İkizler
BOYU ve KİLOSU: 192 cm., 95 kg.

Hakkında
American western filmlerinin unutulmaz oyuncusudur. Bir Avuç Dolar, İyi, Kötü ve Çirkin ile Dirty Harry (Kirli Adam) klasikleşmiş filmleri arasındadır. Onlarca filmde oynamış ve aynı şekilde onlarca filmde yönetmenlik yapmıştır. 1992’de yönettiği Unforgiven ve 2004’de yönettiği Million Dolar Baby ile Oscar ve Altın Küre En İyi Yönetmen ödülünü kazanmıştır. Ayrıca eleştirmenlerce beğenilen diğer yönettiği filmleri arasında Gizemli Nehir, Gran Torino ve American Sniper (Keskin Nişancı) yer almaktadır.

Ünlü Olmadan Önce
Gençliğinde cankurtaran, bekçi, itfaiyeci ve market görevlisi olarak çalışmıştır. 1959’da gösterime giren ve 8 sezon devam eden CBS kanalı dizisi Rawhide’de, Rowdy Yates rolüyle yer almıştır.

Diğer Ayrıntılar
Heartbreak Ridge, Unforgiven (Affedilmeyenler), The Bridges of Madison County (Yasak İlişki), Space Cowboys (Uzay Kovboyları), Million Dolar Baby ve Gran Torino adlı 6 filmin hem yapımcısı, yönetmeni, oyuncusu hem de müziklerinin bestecisidir. 11 kez Oscar’a aday gösterilmiştir.

Aile Hayatı, Sevgilisi
İlk eşi Maggie Johnson ile 19 Aralık 1953'te evlenmiştir. İkinci evliliğini 1996'dan 2013 yılına kadar Dina Eastwood ile yapmıştır. Adları Morgan, ScottFrancescaKyleAlison, Kimber Lynn ve Kathryn olan yedi çocuğu vardır. 

Onunla İlişkili
Aynı zamanda yönetenliğini yaptığı Million Dolar Baby’de Hilary Swank ve Morgan Freeman ile birlikte rol almıştır.

Clint Eastwood yönetmenler, ABD doğumlu ünlüler, 31 mayıs doğumlu ünlüler ve ikizler burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Clint Eastwood hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER