Lil Wayne Kimdir?

LİL WAYNE KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 27 Eylül 1982
DOĞUM YERİ: New OrleansLA, ABD
YAŞI: 35
BURCU: Terazi
BOYU ve KİLOSU: 165 cm., 61 kg

Hakkında
The Carter adını taşıyan dört albüm serisi ile tanınan rap sanatçısıdır. Kariyeri boyunca toplamda 10 albüm ve 35 mixtape çıkarmıştır. 2009'da Lollipop adını taşıyan şarkısıyla En İyi Rap Şarkı ödülü de dâhil olmak üzere dört Grammy Ödülü kazanmıştır. 2005 yılında  Drake ve Nicki Minaj gibi sanatçıların da albümlerini çıkaran, Young Money Entertainment adlı müzik yapım şirketini kurmuştur.  

Ünlü Olmadan Önce
Gerçek adı Dwayne Michael Carter, Jr.’dır. Vaftiz babası ünlü rapçi Birdman’in yapım şirketine 12 yaşındayken dahil olmuştur. 1997'de Hot Boys gubunun bir üyesi olarak Get It How U Live adlı ilk albümünü çıkarmıştır. 

Diğer Ayrıntılar
Lil Wayne, 2010 yılında ruhsatsız tabanca bulundurmaktan hapiste yatmıştır. Prince hayranıdır ve rapçilerden Jay Z’yi beğenir. Babası olarak gördüğü kişi Birdman olarak tanınan Bryan Williams’dır. 2008’de Time Dergisi tarafından Yaşayan En İyi Rapçi unvanı verilmiştir.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Anne ve babası o 2 yaşındayken boşanmıştır. 1996’da tanıştığı Antonia Carter ile 2004'te evlenmiş ve 2006'da boşanmıştır. Lil Wayne bu ilişkisinden 1998’de henüz 15 yaşındayken baba olmuştur ve Reginae adlı kızı dünyaya gelmiştir. Bunun dışında 3 farklı kadından üç çocuğu daha vardır.

Onunla İlişkili
No Love adlı şarkıyı Eminem, Mirror adlı şarkıyı Bruno Mars ve Loyal adlı şarkıyı Chris Brown ve Tyga ile birlikte seslendirmiştir.

Lil Wayne yabancı erkek şarkıcılar, ABD doğumlu ünlüler, 27 eylül doğumlu ünlüler ve terazi burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Lil Wayne hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER