Emmy Rossum Kimdir?

EMMY ROSSUM KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 12 Eylül 1986
DOĞUM YERi: New YorkNY, ABD
YAŞI: 31
BURCU: Başak
BOYU ve KİLOSU: 169 cm., 55 kg.

Hakkında
2011’de başlayan ve yedinci sezonuna devam eden Shameless dizisinin ana karakterlerinden Fiona Gallagher rolüyle tanınan oyuncudur. Operadaki Hayalet’deki (2004) rolüyle Golden Globe ve Yarından Sonra (2004) MTV En İyi Çıkış Yapan Sanatçı ödülüne aday gösterilmiştir.

Ünlü Olmadan Önce
Gerçek adı Emmanuelle Grey Rossum’dur. Yedi yaşında itibaren New York Metropolitan Operası Çocuk Korosu'na katılmıştır.

Diğer Ayrıntılar
Oyunculuğunun yanı sıra besteci ve şarkıcıdır. Inside Out adlı ilk albümünü 2007’de Sentimental Journey adlı ikinci albümü ise 2013'de çıkmıştır. Gizemli Nehir ve Ben Kaybolmadan Önce iyi filmleri arasındadır. Çölyak hastası olduğu için gluten içeren gıdaları tüketmemektedir.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Ailesinin tek çocuğudur. Babası bankacı ve annesi fotoğrafçıdır. Annesi ona hamileyken babasından ayrılmıştır. Anne tarafında Rusya yahudisidir ve babası protestandır. 2008 - 2010 yılları arasında müzik yapımcısı Justin Siegel'le evli kalmıştır. 2013’de çıkmaya başladığı yönetmen ve senarist Sam Esmail ile 2017’de evlenmiştir.

Onunla İlişkili
Yarından Sonra filminde Jake Gyllenhaal ile birlikte rol almıştır. Shameless dizisinin Türkiye uyarlaması Bizim Hikaye’de, Hazal Kaya kendisinin orijinal dizideki rolünü canlandırmaktadır.   

Emmy Rossum yabancı kadın oyuncular, ABD doğumlu ünlüler, 12 eylül doğumlu ünlüler ve başak burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Emmy Rossum hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER