Penelope Cruz Kimdir?



PENELOPE CRUZ KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 28 Nisan 1974
DOĞUM YERİ: Alcobendas, İspanya
YAŞI: 43
BURCU: Boğa
BOYU ve KİLOSU: 168 cm., 62 kg.

Hakkında
2008 filmi Vicky Cristina Barcelona (Barcelona Barcelona)’da Maria Elena rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Akademi Ödülü sahibi İspanyol aktristir. Ayrıca Volver (Dönüş), Vanilla Sky, Blow (Beyaz Şeytan), Zoolander 2 ve All the Pretty Horses (Vahşi Aşk) filmlerinde başrollerde oynamıştır.

Ünlü Olmadan Önce
Dokuz yıl İspanya Ulusal Konservatuarında klasik bale eğitimi almış ve 15 yaşındayken oyunculuk ajansı ile anlaşma yaparak bu yöndeki kariyerine adım atmıştır.

Diğer Ayrıntılar
L'Oreal, Coca Cola ve Ralph Lauren gibi firmaların reklamlarında yer almıştır. Gwyneth Paltrow ve İspanyol yönetmen Pedro Almodovar ile yakın arkadaştır. 2014’de Esquire Dergisi tarafından yaşayan en çekici kadın seçilmiştir. Dönüş filmindeki rolüyle Goya (2007) ve Cannes (2006) da  En İyi Kadın Oyuncu Ödülü kazanmıştır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Javier Bardem ile 2010'da evlendirmeden önce Matt Demon, Tom Cruise ve Matthew Mcconaughey ile çıkmıştır. Cruz ile Javier’in Leo adındaki oğlu 2011’de ve Luna adındaki kızı 2013’de dünyaya gelmiştir.

Onunla İlişkili
2011’de Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde filminde Johnny Depp'le birlikte oynamıştır.

Penelope Cruz yabancı kadın oyuncular, İspanya doğumlu ünlüler, 28 nisan doğumlu ünlüler ve boğa burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Penelope Cruz hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER