Hasibe Eren Kimdir?

HASİBE EREN KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 6 Haziran 1975
DOĞUM YERİ: Almanya
YAŞI: 42
BURCU: İkizler
BOYU ve KİLOSU: 172 cm., 66 kg.

Hakkında
Hasibe Eren ilk olarak, 1997’de Show TV ekranlarında gösterilen Sıdıka adlı dizide hayali karakter Sıdıka rolüyle dikkatleri çekmiş oyucudur. 3 er sezon ekranlarda yer alan komedi dizileri Avrupa Yakası’nda Makbule ve Yalan Dünya’da Gülistan rollerini başarıyla oynamıştır. Son olarak 2017’de Star TV’de yayınlanan Türk Malı Aile Komedisi adlı dizide Bakiye rolündedir.

Şöhret Öncesi
Tam adı Hasibe Özlem Eren’dir. Lise yıllarında tiyatro yapmak ve okuduğu lisede topluluk oluşturmak istese de okul yönetimi tarafından izin verilmemiştir.İstanbul Üniversitesi'nde okumaya başladıktan sonra üniversitenin tiyatro kulübü ile çalışmalar yapmıştır. İstanbul Üniversitesi’nde 2 farklı bölümü bitirdikten sonra 2010 yılında Bahçeşehir Üniversitesi İleri Oyunculuk Yüksek Lisans Programı’nı tamamlamıştır. 

Diğer Ayrıntılar
İyi bir oyuncu eğitmenidir ve çok sayıdaki oyuncunun eğitimine katkı vermiştir. Babam ve oğlum filminde Ege Tanman’a ve Anlat İstanbul fiminde Ece Hkim ve Azra Akın’a oyuncu koçluğu yapmıştır. 2015’de 19. Afife Tiyatro Ödülleri’nde Dolu Düşün Boş Konuş adlı tiyatro oyunundaki performansıyla Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Ödülüne aday gösterilmiştir.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Ailesi aslen Kahramanmaraş Elbistan’lıdır. Bir süredir kanser olan annesi Aysel Eren’i 2013 yılında kaybetmiştir. 2001 yılında evlendiği Togay Kılıçoğlu’ndan 2007  yılında ayrılmıştır. 2008 yılında kendisinden 5 yaş küçük olan oyuncu sevgilisi Mert Turak ile ilişkisi başlamış ve ilişki 2017 itibariyle hala devam etmektedir.

Onunla İlişkili
Avrupa Yakası ve Yalan Dünya dizilerinin senaristi olan Gülse Birsel ile her iki dizide de rol arkadaşlığı yapmıştır.

Hasibe Eren yerli kadın oyuncular, Almanya doğumlu ünlüler, 6 haziran doğumlu ünlüler ve ikizler burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Hasibe Eren hakkında başka bilgile sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER