Halit Ergenç Kimdir?

HALİT ERGENÇ KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 30 Nisan 1970
DOĞUM YERİ: İstanbul, Türkiye
YAŞI: 47
BURCU: Boğa
BOYU ve KİLOSU: 183 cm., 85 kg.

Hakkında
2002’de Zerda dizisinde Devran, 2004’de Aliye dizisinde Sinan ve 2006’da Binbir Gece dizisinde Onur karakterleriyle tanınmış oyunudur. 2011 – 2014 arasında Muhteşem Süleyman’da Kanuni Sultan Süleyman’ı canlandırmıştır. 2016’da başlayan son dizisi Vatanım Sensin’de Cevdet rolü ile ekranlardadır. Binbir Gece ve Muhteşem Yüzyıl dizileriyle 2006 ve 2014’de Altın Kelebek En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştır. Devrim Arabaları (2008), Dersimiz Atatürk (2010) ve İstanbul Kırmızısı (2017) oynadığı filmler arasındadır.

Ünlü Olmadan Önce
Beşiktaş Atatürk Lisesi mezunudur. Lise yıllarında okul orkestrasında solistlik yapmıştır. 1989’da İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimlerini kazanmış olsa da ikinci sınıfındayken, Mimar Sinan Üniversitesi Opera ve Müzikal Tiyatro Oyunculuğu’nu kazanmış ve bu bölümden mezun olmuştur. Kariyerinin başlangıcından opera, bale ve müzikal çalışmaları yapmış ve çok sayıda oyunda performans göstermiştir.

Diğer Ayrıntılar
Gençliğinde Ajda Pekkan’a vokalistlik yapmış, konserlerinde dansçı olarak yer almıştır. Devrim Arabaları filmindeki rolü ile 2009 Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödüllerinde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü almıştır. 2014’de GQ Dergisi tarafından yılın adamı seçilmiştir. Oyunculuk kariyerinin ilk zamanlarında Haldun Dormen ile karşılıklı oynamasının yeteneğini geliştirmesinde büyük rolü olmuştur. 1998’de henüz tanınmazken Lassa reklamlarında oynamıştır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Babası Mehmet Sait Ergenç oyuncu ve müzisyendir. Anne ve babası o ilkokula başlarken ayrılmış ve çocukluğu daha çok annesi Alia Yüceışık’ın yanında geçmiştir. Azade adında zihinsel engelli bir kız kardeşi vardır. 2007 yılında evlendiği Gizem Soysaldı ile 2008 yılında boşanmıştır. Sonrasında 2009’da Bergüzar Gökçe Korel ile evlenmiştir. Çiftin bu evliliğinden 2010’da dünyaya gelen Ali adında bir oğlu vardır.  

Onunla İlişkili
Devrim Arabaları filminde Selçuk Yöntem, Vahide Perçin ve Taner Birsel gibi oyuncularla birlikte rol almıştır.

Halit Ergenç yerli erkekoyuncular, İstanbul doğumlu ünlüler, 30 Nisan doğumlu ünlüler ve boğa burcuünlüler listesinde yer almaktadır. Halit Ergenç hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER