Can Bonomo Kimdir?

CAN BONOMO KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 16 Mayıs 1987
DOĞUM YERİ: İzmir, Türkiye
YAŞI: 30
BURCU: Boğa
BOYU ve KİLOSU:  178 cm.,  72 kg.

Hakkında
İlk albümü Meczup ile 2011 yılında dinleyicilerin beğenisini kazanmış şarkıcı, besteci, şair ve söz yazarıdır. Sonrasında 3 albüm daha çıkarmıştır. 2012 yılında Erovizyon Şarkı Yarışmasında Love Me Back adlı şarkı ile Türkiye’yi temsil etmiş ve yarışmada yedincilik elde etmiştir. Tastamam, Hikayem Bitmedi, Dem ve Erkekler de Ağlar sevilen şarkıları arasındadır.

Ünlü Olmadan Önce
Başarılı bir tenisçi adayıyken annesinin 9 yaşında hediye ettiği gitarla müziğe başlamıştır. İzmir’de Çakabey Koleji ve Avni Akyol Lisesinde okumuştur. Lisedeyken amatör müzik yapmış, konserler vermiştir. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema Televizyon bölümünde okurken müzik çalışmalarına devam etmiştir.

Diğer Ayrıntılar
Soyadı Bonomo Latince iyi adam demektir. İlk şiir kitabı Delirmek Bilmektir’i 2013’de çıkarmış, ardından 2016’da Şu Sevdalar Tevatürü adlı şiir kitabı yayınlanmıştır. Yalan Dünya adlı dizinin 3 bölümünde oyunculuk yapmıştır. 2011’de +18 adlı romantik komedi türü dizide rol almıştır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Ailesi İspanya’dan göç edip Bergama, İzmir’e yerleşmiş Sefarad Yahudisidir. Dedesi İzmir TRT’de vokalistlik yapmıştır. Babası kağıt ticaretiyle uğraşmaktadır. Annesi vefat etmiştir ve kendisinden 6 yaş büyük olan ablası Funda Bonamo HİPDER adlı hayvanlar için projeler üreten bir derneğin kurucularındandır. 2013 – 2016 arasında model Didem Soydan ile ilişkisi olmuştur. 2017 yılı başından bu yana Öykü Karayel ile çıkmaktadır. Daha önce Seda Bakan ve Berrak Tüzünataç ile de ilişkisi olmuştur.

Onunla İlişkili
Sözleri ve bestesini rapçi Ceza ile ortaklaşa yaptığı Terslik Var şarkısını yine Ceza ile birlikte seslendirmiştir.

Can Bonomo yerli erkek şarkıcılar, İzmir doğumlu ünlüler, 16 mayıs doğumlu ünlüler ve boğa burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Can Bonomo hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER