Emre Kınay Kimdir?

EMRE KINAY KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 5 Mart 1970
DOĞUM YERİ: İstanbul, Türkiye
YAŞI: 47
BURCU: Balık
BOYU ve KİLOSU: 181 cm., 80 kg.

Hakkında
Tiyatro kökenli, dizi ve sinema oyuncusudur. İlk dizisi Yılan Hikayesi ile dizi oyunculuğuna başarılı bir giriş yapmıştır. 2006 – 2008 yılları arasında gösterilen İki Aile'de Oğuz Karaman rolü ile geniş kitlelerce tanınmıştır. Yeditepe İstanbul (2001), Berivan (2002), Güneşi Beklerken (2013) ve Güneşin Kızları (2015) oynadığı diziler arasındadır.

Ünlü Olmadan Önce
Liseye kadar eğitimini Küçükçekmece’de tamamlamıştır. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunudur. Öğrencilik yıllarından itibaren Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda oyunlarda yer almıştır.

Diğer Ayrıntılar
Aktif tiyatro yapmaya devam etmiştir. 2005 yılında kurduğu Duru Tiyatro’da oyunlar yönetmekte ve oyunlarda rol almaktadır. İnşaat (2003) ve İnşaat 2 (2014) filmlerinde başrol oynamıştır.  

Aile Hayatı, Sevgilisi
2004 yılında evlendiği Emine Ün’le 2009 yılında boşanmıştır. Çiftin, 2005 yılında Duru adında kızları dünyaya gelmiştir. Güneşin Kızları dizisi setinde tanıştığı oyuncu Evrim Alaysa ile aşk yaşadıklarına dair iddialar bulunmaktadır.

Onunla İlişkili
Ömer Vargı’nın yönettiği İnşaat ve İnşaat 2 filmlerinde Şevket Çoruh ile birlikte başrolde yer almıştır.

Emre Kınay yerli erkek oyuncular, İstanbul doğumlu ünlüler, 5 mart doğumlu ünlüler ve balık burcuünlüler listesinde yer almaktadır. Emre Kınay hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER