Meral Akşener Kimdir?

MERAL AKŞENER KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 18 Temmuz 1956
DOĞUM YERİ: Gündoğdu, Kocaeli, Türkiye
YAŞI: 61
BURCU: Yengeç
BOYU ve KİLOSU: 165 cm., 65 kg.

Hakkında
1995 ve 1999’da Doğru Yol partisinden ve 2007, 2011 ve 2015 (Haziran) seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinden milletvekili seçilmiştir. 1996 -1997 arasında Necmettin Erbakan ve Tansu Çiller ortaklığındaki Refahyol iktidarında Dış İşleri Bakanı olarak görev yapmış ve Türkiye tarihinde bu göreve getirilen ilk kadın olmuştur.  2007’den itibaren 23. dönemde TBMM başkanvekilliği görevini icra etmiştir. 25 Ekim 2017’de kamuoyu ile paylaşılan İyi Partinin Başkanlığını yapmaktadır.

Ünlü Olmadan Önce
İzmit'in Gündoğdu köyünde dünyaya gelmiştir. 1974 yılında, yatılı okuduğu Bursa Kız Öğretmen Okulundan mezun olmuştur. 1979’da ise İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitirmiştir. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans ve doktora yapmıştır. Abisi MHP Kocaeli İl Başkanı olması sebebiyle çocukluğu ve gençliğinde siyasetle iç içe olmuş, 1994 yerel seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanlığı için DYP’den aday gösterilmiştir.

Diğer Ayrıntılar
2001 yılında Doğru Yol partisinden istifa edip, Fazilet Partisinden ayrılan yenilikçi kanattaki RecepTayip Erdoğan ve Abdullah Gül’ün önderliğindeki çalışmalara katılmıştır. Milli Görüş çizgisini sürdürdükleri gerekçesiyle bu oluşumdan kopup Milliyetçi Hreket Partisine katılmıştır. Kasım 2015 seçimlerinde MHP’nin dördüncü parti olması üzerinde olağanüstü kurultay talebinde bulunmuş ve başkan adayı olmuştur. Mahkeme kararıyla yapılacak kongreyi MHP yönetimi tanınmamış ve kendisi 15 Aralık 2016’da partiden ihraç edilmiştir.

Aile Hayatı
Ailesi Selanik Bölgesinden Kocaeli’ne yerleşen Balkan Türklerindendir. Babası Tahir Ömer ve Annesi Sıddıka Hanım’dır. 1980 yılında makine mühendisi Tuncer Akşener ile evlenmiştir. Çiftin, 1984’de oğulları Fatih dünyaya gelmiştir. Fatih Akşener, Işıl Abeş ile 2012 yılında Recep Tayip Erdoğan ve Devlet Bahçeli şahitliğinde evlenmiştir ve çiftin Ahmet Pars adında bir oğulları dünyaya gelmiştir.

Onunla İlişkili
Aydınlık Gazetesi yazarı Sebahattin Önkibar tarafından yazılan, 2017 basımı Asena - Meral Akşener’in Dünü ve Bugünü kitapta Meral Akşener’in yaşamı hakkında detaylı bilgiler bulunmaktadır.

Meral Akşener politikacılar, Kocaeli doğumlu ünlüler, 18 temmuz doğumlu ünlüler ve yengeç burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Meral Akşener hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER