Gwen Stefani Kimdir?

GWEN STEFANİ KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 3 Ekim 1969
DOĞUM YERi: FullertonCA, ABD
YAŞI: 48
BURCU: Terazi
BOYU ve KİLOSU: 170 cm., 55 kg.

Hakkında
Just a Girl, Don’t Speak ve Hey Baby gibi single şarkıları ile bilinen No Doubt grubunun solistidir. Ayrıca 2004 yılından bu yana solo olarak müzik çalışmaları yapmış, Hollaback Girl, Cool ve Rich Girl gibi şarkıları seslendirmiştir. 2005 yılında Amerikan Müzik Ödüllerinde En İyi Kadın Sanatçı seçilmiştir.

Ünlü Olmadan Önce
Tam adı Gwen Renée Stefani’dir. Okul yıllarında disleksi tanısı konmuştur. Lise yıllarında okul korosunda yer almış ve solist olarak şarkılar söylemiştir. 1986’da abisi Eric ile Apple Core adlı bir müzik grubu kurmuştur.

Diğer Ayrıntılar
İlk solo albümü olan Love. Angel. Music. Baby. dünya çapında 7 milyon kopya satma başarısı göstermiştir. Rapçi Eve ile birlikte seslendirdiği Let Me Blown Ya Mind şarkısı, 2002'de En iyi Rap İşbirliği dalında Grammy ödülü kazanmıştır. L’Oreal ve Mastercard’ın TV reklamlarında oynamıştır. 2014’de People Dergisi tarafından Stil İkonu ödülü verilmiştir.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Baba tarafından İtalyan ve anne tarafından ngiliz-İskoç kökenlidir. Abisi Eric, No Doubt grubunun klavyecisidir. İngiliz müzisyen Gavin Rossdale ile 1995’de çıkmaya başlamış ve 2002’de evlenmiştir. Gwen Stefani’nin bu evliliğinden 3 oğlu dünyaya gelmiştir. 2015 yılında boşandıktan sonra şarkıcı Blake Shelton ile ilişkisi başlamıştır.

Onunla İlişkili
Onun hit şarkılarından biri olan Rich Girl, 2004'te Dr. Dre tarafından bestelenmiştir.

Gwen Stefani yabancı kadın şarkıcılar, ABD doğumlu ünlüler, 3 ekim doğumlu ünlüler ve terazi burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Gwen Stefani hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER