Paul Pogba Kimdir?

PAUL POGBA KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 15 Mart 1993
DOĞUM YERİ: Lagny-sur-Marne, Fransa
YAŞI: 24
BURCU: Balık
BOYU ve KİLOSU: 191 cm., 84 kg.

Hakkında
Manchester United takımının Ahtapot Paul lakaplı orta saha oyuncusudur. 2011 yılında İngiltere Premier Ligi kulübü Manchester United’a transfer olmuş, sonrasında dört yıl Juventus forması giymiştir. 2016’dan bu yana tekrar Manchester United takımında yer almaktadır. 2013 yılında ise Fransa A milli takımı oynamaya başlamıştır.  

Ünlü Olmadan Önce
1999’da altı yaşındayken Roissy-en-Brie kulübünde futbol oynamaya başlamış ve 2006’ya kadar kulübünde çalışmalarına devam etmiştir. Paul Pogba, 2007’de Le Havre’de profesyonel futbol yaşamına başlamıştır. Fransa U-16 ve U-17 milli takımlarında oynamıştır.

Diğer Ayrıntılar
Tam adı Paul Labile Pogba’dır. Jay Z ve Kayne West’in şarkılarını dinlemekten keyif alır. 2014 FİFA dünya kupasında En İyi Genç Oyuncu seçilmiş ve 2015’te UEFA tarafından Yılın En İyi 11’i arasında gösterilmiştir. Juventus'ta oynadığı dört sezon üst üste şampiyonluk yaşamıştır. 

Aile Hayatı, Sevgilisi
Florentin ve Mathias adındaki ikiz abileri de profesyonel futbolculardır. Ailesi aslen Gineli ve müslümandır. 2016’da Amerikan model Chantel Jeffries ile çıkmaya başlamıştır.

Onunla İlişkili
Manchester United takımında Zlatan İbrahimoviç, Fransa Milli Takımında Olivier Giroud ile birlikte forma giymektedir.

Paul Pogba futbolcular, Fransa doğumlu ünlüler, 15 mart doğumlu ünlüler ve balık burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Paul Pogba hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER