Engin Altan Düzyatan Kimdir?

ENGİN ALTAN DÜZYATAN KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 26 Temmuz 1979
DOĞUM YERİ: Karşıyaka, İzmir, Türkiye
YAŞI: 38
BURCU: Aslan
BOYU ve KİLOSU: 183 cm. 80 kg.

Hakkında
2014 yılından bu yana TRT ekranlarında gösterilen Diriliş: Ertuğrul’da Ertuğrul Gazi’yi canlandıran oyunudur. Kampüsistan (2003), Cesaretin Var Mı Aşka (2008), Bir Bulut Olsam (2009) ve Yol Ayrımı (2012) oynadığı dizilerden bazılarıdır. Çok sayıdaki filminin arasında Romantik Komedi 1, Romantik Komedi 2, Bir Avuç Deniz, Anadolu Kartalları ve Bu İşte Bir Yalnızlık var ön plana çıkmaktadır. Bir Avuç Deniz’deki rolü nedeniyle 2012 Los Angeles Movie Awards’da En İyi Erkek Oyuncu ödülünü almıştır.

Ünlü Olmadan Önce
Çocukluğu ve gençliği İzmir’de geçmiştir. 1996 yılında girdiği Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro bölümünden 2001 yılında mezun olmuştur. Sonrasında İstanbul’a gelmiş, Kenter ve DOT Tiyatrolarında roller almıştır. İlk dizisi 2001  - 2003 yılları arasında TRT1’de gösterilen Yeditepe İstanbul’dur.

Diğer Ayrıntılar
2010 yılında Show TV ekranlarında 1 Milyon Canlı Para adlı yarışma programını sunmuştur. Boş zamanlarını teknesiyle denize açılıp oltasıyla balık tutarak geçirir. Boyner’in Sevgililer Günü için hazırladığı reklamda oynamıştır.

Aile Hayatı
Dedeleri Balkan Türklerindendir. Kendisinden büyük bir kız ve bir erkek kardeşi vardır. 2014 yılında Hülya Koçyiğit’in torunu Neslişah Alkoçlar ile evlenmiş ve çiftin Emir Aras adındaki oğulları 2016 yılı başında dünyaya gelmiştir. Daha önce oyuncu Özge Özpirinçci ile uzun bir birlikteliği olmuştur.

Onunla İlişkili
Romatik Komedi filminde Cemal Hünal, Sinem Kobal, Sedef Avcı, Begüm Kütük Yaşaroğlu ve Gürgen Öz gibi isimlerle birlikte rol almıştır.

Engin Altan Düzyatan yerli erkek oyuncular, İzmir doğumlu ünlüler, 26 temmuz doğumlu ünlüler ve aslan burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Engin Altan Düzyatan hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER