Murat Boz Kimdir?

MURAT BOZ KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 7 Mart 1980
DOĞUM YERİ: Karadeniz Ereğlisi, Zonguldak, Türkiye
YAŞI: 37
BURCU: Balık
BOYU ve KİLOSU: 185 cm., 78 kg.

Hakkında
6 sezondur devam eden O Ses Türkiye adlı yarışmanın sevilen jürisidir. Şarkıcılık kariyerine Tarkan’ın vokalisti olarak giriş yapmıştır. Bu süreçte üç stüdyo albümü, bir derleme albüm, bir EP, üç single ve bir de düet single çalışmasına imza atmıştır. Janti, Geri Dönüş Olsa, Adını Bilen Yazsın ve Özledim sevilen şarkılarındandır. Hadi İnşallah ve Dönerse Senindir oynadığı filmler arasındadır.

Ünlü Olmadan Önce
Liseye kadar eğitimini Karadeniz Ereğlisi’nde tamamlamıştır. İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, Bilgi Üniversitesi Caz Vokal Bölümü ve İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler bölümünü bitirmiştir. 1998’de Milliyet tarafından düzenlenen liseler arası şarkı yarışmasında erkekler kategorisinde birinci olmuştur.

Diğer Ayrıntılar
Vokalistliğini yaptığı ilk sanatçı Emel Müftüoğludur. İltimas şarkısını Gülşen ve Gün Ağardı şarkısını Ebru Gündeş ile birlikte seslendirmiştir. 2007’de En İyi Çıkış Yapan Solist ve 2016’da En İyi Türk Pop Müziği Erkek Solisti dalında Altın Kelebek Ödülüne layık görülmüştür. Paraf Kart, İpana, Colin’s ve Mahal Bomonti İzmir gibi çok sayıda reklamda oynamıştır. 

Aile Hayatı, Sevgilisi
Babası Cafer ve annesi Nesrin Boz’dur. Ali adında bir abisi vardır. 2014’de yedi yıllık stil danışmanı sevgilisi Eliz Sakuçoğlu ile ayrılmıştır. Oyuncu Aslı Enver ile ilişkisi 2016 yılında başlamıştır.    

Onunla İlişkili
Kardeşim Benim (2016) filminde Burak Özçivit ve Aslı Enver, Hadi İnşallah (2014) filminde Büşra Pekin ile birlikte oynamıştır.

Murat Boz yerli erkek şarkıcılar, Zonguldak doğumlu ünlüler, 7 mart doğumlu ünlüler ve balık burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Murat Boz hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER