Meltem Cumbul Kimdir?

MELTEM CUMBUL KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 5 Kasım 1969
DOĞUM YERİ: İzmir, Türkiye
YAŞI: 48
BURCU: Akrep
BOYU ve KİLOSU:  174cm.,  65kg.

Hakkında
1999 – 2002 arasında gösterilen Yılan Hikayesi dizisinde başrol oynamış ve Muhteşem Yüzyıl dizisinde Fatma Sultan’ı canlandırmıştır. 2000 yapımı Duruşma filmindeki rolüyle Ankara Uluslar arası Film Festivalinde En İyi Kadın Oyuncu, Abdülhamit Düşerken (2003) filmindeki rolüyle Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini kazanmıştır.

Ünlü Olmadan Önce
İzmir Özel Türk Kolejinde okumuş, 13 yaşında ailesi ile İstanbul’a taşınmış ve Ata Kolejinden mezun olmuştur. Sait Sökmenden dans dersleri almıştır. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Drama bölümü mezunudur.

Diğer Ayrıntılar
Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünde hocalık yapmaktadır. Gönül Yarası (2006) filmindeki rolüyle hem Fipresçi hem de Palm Spring International Film Festivali’de En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır.  Duvara karşı ve Propoganda oynadığı filmler arasındadır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
İki ablası vardır. Hem abisini hem de annesini kanserden kaybetmiştir. Çağlayan Tuğal ve Alican Özbaş ile yaşadığı evlilikler boşanma ile sonuçlanmıştır. 2008 – 2009 arasında Kıvanç Tatlıtuğ ile ilişkisi olmuştur.

Onunla İlişkili
Gönül yarası filminde Şener Şen, Timuçin Esen, Sümer Dilmaç ve Erdal Tosun gibi oyuncularla birlikte rol almıştır.

Meltem Cumbul yerli kadın oyuncular, İzmir doğumlu ünlüler, 5 kasım doğumlu ünlüler ve akrep burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Meltem Cumbul hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER