Zlatan İbrahimoviç Kimdir?

ZLATAN İBRAHİMOVİÇ KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 3 Ekim 1981
DOĞUM YERi: Malmöİsveç
YAŞI: 36
Burcu: Terazi
BOYU ve KİLOSU: 195 cm., 91 kg.

Hakkında
2012 den 2016 yılına kadar Paris Saint-Germain'de oynayan, İsveçli forvet oyuncusudur. 2016'da Manchester United'a transfer olmuştur. Daha önce FC Barcelona, ​​AC Milan ve Inter Milan'da gibi takımlarda oynamış, 2010 – 2016 arasında İsveç A milli takımının kaptanlığını yapmıştır.

Ünlü Olmadan Önce
Futbola altı yaşında ailesinin ona aldığı futbol ayakkabısıyla başlamıştır. Malmö BI altyapısında yetişmiş ve 1996’da Malmö FF ile kontrat imzalamıştır. Futbol kariyeri için üniversiteyi yarıda bırakmıştır.

Diğer Ayrıntılar
2009-10 sezonunda FC Barcelona ile La Liga ve 2010-11 sezonunda AC Milan ile Serie A şampiyonluğunu yaşamıştır. Futbol kariyerinin ilk zamanlarında Ajax ve Juventus takımlarında forma giymiştir. Gençliğinde Brezilyalı futbolcu Ronaldo’ya hayranlık beslemiştir. Babası Müslüman ve annesi Katoliktir. Kendisinin dini inancının olmadığını belirtmiştir. 

Aile Hayatı, Sevgilisi
Babası Boşnak Şefik İbrahimoviç ve annesi Hırvat Jurka Graviç’tir. Her ikiside İsveç’e göçmen olarak gelmiş ve orada tanışmıştır. İki öz ve üç üvey kardeşi vardır. Helena Seger ile olan evliliğinden Maximilian ve Vincent adında iki çocuğu vardır.

Onunla İlişkili
Guardian Gazetesi tarafından 2013’de, Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo’nun ardından en başarılı üçüncü futbolcu seçilmiştir.

Zlatan İbrahimoviç futbolcular, İsveç doğumlu ünlüler, 3 ekim doğumlu ünlüler ve terazi burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Zlatan İbrahimoviç hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER