Eminem Kimdir?

EMİNEM KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 17 Ekim 1972
DOĞUM YERİ: Saint JosephMO, ABD
YAŞI: 45
BURCU: Terazi
BOYU ve KİLOSU: 173 cm., 68 kg.

Hakkında
Tüm zamanların en iyi rapçilerinden biri olarak kabul edilen Eminem, üst üste çıkardığı albümleri Slim Shady LP, Marshall Mathers LP ve The Eminem Show ile En İyi Rap Albümü dalında Grammy ödüllerini almıştır. Ayrıca, 2002 yılında başrolünde oynadığı 8 Mile filmi için yaptığı Lose Yourself şarkısı En İyi Orijinal Şarkı dalında Akademi Ödülü kazanmıştır. 2000’li yıllarda albümleri en çok satan şarkıcı olmuştur.

Ünlü Olmadan Önce
Gerçek adı Marshall Bruce Mathers III olan Eminem, ilk albümü olan İnfinite’yi 1996 yılında çıkarmış ve albüm sadece 1000 kopya satabilmiştir. Gençliğinde karikatürist olmayı istemiş ve bir restoranda aşçılık yapmıştır.

Diğer Ayrıntılar
Şarkı sözlerinin homofobik olduğuna ilişkin yoğun eleştirilerin ardından 2001'de 43. Grammy Ödül töreninde Elton John ile "Stan" şarkısını söyleyerek bu eleştirileri hafifletmeyi başarmıştır.  Rap yapmaya başladığı yıllarda tanıştığı Dr. Dre kendisinin rol modelidir. Basketbol takımı Detroit Pistons’un fanatik hayranıdır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
15 yaşındayken çıkmaya başladığı Kimberly Anne Scott ile 1995’de nişanlanmış, 1999’da evlenmiş ve 2001’de boşanmıştır. Çift, 2006 yılında yeniden evlense de bu evlilikleri üç ay devam edebilmiştir. Eminem’in Kimberly’den olma HailieWhitney ve Alaina adında üç kızı vardır. 2001 – 2006 yılları arasında Mariah Carey ile ilişkisi olmuştur.

Onunla İlişkili
Love The Way You Lie adlı şarkısını Rihanna ile birlikte seslendirmiştir. Nicki Minaj’ın Roman’s Revenge adlı şarkısına da eşlik etmiştir.

Eminem yabancı erkek şarkıcılar, ABD doğumlu ünlüler, 17 ekim doğumlu ünlüler ve terazi burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Eminem hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER