Zeynep Farah Abdullah Kimdir?

ZEYNEP FARAH ABDULLAH KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 17 Ağustos 1989
DOĞUM YERİ: İstanbul, Türkiye
YAŞI: 28
BURCU: Aslan
BOYU ve KİLOSU: 163 cm., 52 kg.

Hakkında
Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Kurt Seyit ve Şura ile Muhteşem Yüzyıl Kösem dizileriyle tanınan oyuncudur. Kelebeğin Rüyası (2013), Unutursam Fısılda (2014), Bi Küçük Eylül Meselesi (2014) ve Ekşi Elmalar (2016) oynadığı filmler arasındadır. Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Kelebeğin Rüyası ve Unutursam Fısılda’daki rolleri nedeniyle çeşitli ödüller kazanmıştır.

Ünlü Olmadan Önce
İstanbul Saint Michel Fransız Lisesi’nde okurken babasının işi gereği liseyi İngiltere’de tamamlamıştır. İngiltere Kent Üniversitesi Fransızca Drama bölümünden 2013 yılında mezun olmuştur. 2010 yılında henüz üniversiteye başlamamışken facebook üzerinden fotoğraflarını gören Öyle Bir Geçer Zaman ki yönetmeni Zeynep Günay tarafından keşfedilmiştir. Gençliğinde oyunculuktan ziyade müzikle ilgilenmeyi istemiştir.

Diğer Ayrıntılar
Prenses Barbie ve Rockstar adlı animasyon filminde Prenses Azra’yı seslendirmiştir. Unuturam Fısılda filminde Kenan Doğulu tarafından bestelenen 8 şarkıyı seslendirmiştir. Kadın-erkek eşitliği için yürütülen HeForShe kampanyasının reklamında yer almıştır. Uluslar arası Af Örgütü (Amnesty)’nin 2014 yılından bu yana gönüllü destekçisidir. 

Aile Hayatı, Sevgilisi
Babası Osman Abdullah çocukken savaştan kaçıp Türkiye’ye yerleşen Erbilli Irak Türklerindendir ve annesi Gülay Abdullah ise Boşnak kökenlidir. 2010 – 2012 arasında oyuncu Eser Yenenler ve 2016 – 2017 arasında ise Muhteşem Yüzyıl dizi setinde tanıştığı oyuncu Caner Cindoruk ile ilişkisi olmuştur.

Onunla İlişkili
Çağan Irmak’ın yönettiği 2014 yapımı Unutursam Fısılda filminde Mehmet Günsür, Kerem Bürsin, Hümeyra ve Işıl Yücesoy ile birlikte rol almıştır.

Zeynep Farah Abdullah yerli kadın oyuncular, İstanbul doğumlu ünlüler, 17 ağustosdoğumlu ünlüler ve aslan burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Zeynep Farah Abdullah hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER