İan Somerhalder Kimdir?

İAN SOMERHALDER KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 8 Aralık 1978
DOĞUM YERİ: CovingtonLA, ABD
YAŞI: 39
BURCU: Yay
BOYU ve KİLOSU: 177 cm.,  71 kg.

Hakkında
8 sezondur devam eden, sevilen dizi Vampire Diaries'de (Vampir Günlükleri) Damon Salvatore'yi ve 2004 – 2010 arasında yayınlanan Lost'ta Boone Carlyle'yi canlandırmış oyuncudur. Eski modeldir ve Guess, Calvin Klein, Dolce & Gabbana, Gucci ve Versace gibi firmalar için modellik yapmıştır.

Ünlü Olmadan Önce
On yaşındayken modellik yapmaya başlamıştır. Katolik Lisesinde okumuş ve 17 yaşından itibaren oyunculuk üzerine eğitimler almıştır. Sinema sektöründeki ilk başrolü, 2002 yapımı Kural Ötesi adlı filmde olmuştur.

Diğer Ayrıntılar
Daha iyi bir insanlık için çalışmalar yapan Ian Somerhalder Vakfının kurucusudur. Miss Linx, Moke ve Thursday adında üç kedisi vardır. Eşi Nikki Reed ile birlikte bir yapım şirketi sahibidir. Vampir Günlükleri dizisinde oyunculuğun yanı sıra yönetmenlik yapmaktadır. Aktör Sean Penn'in hayranıdır. 

Aile Hayatı, Sevgilisi
Müteahhit babanın ve masaj terapisti annenin üç çocuğundan biridir. 2015'te oyuncu Nikki Reed'le evlenmiş ve çiftin 2017'de Bodhi adlı kızları dünyaya gelmiştir. Daha önce Vampire Diaries'te birlikte rol aldığı Nina Dobrev ile çıkmıştır.

Onunla İlişkili
Maggie Grace, Lost dizisindeki Shannon Rutherford rolüyle dizide İan Somerhalder’in kız kardeşini canlandırmıştır.

İan Somerhalder yabancı erkek oyuncular, ABD doğumlu ünlüler, 8 aralık doğumlu ünlüler ve yay burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. İan Somerhalder hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER