Engin Akyürek Kimdir?

ENGİN AKYÜREK KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 12 Ekim 1981
DOĞUM YERİ: Ankara, Türkiye
YAŞI: 36
BURCU: Terazi
BOYU ve KİLOSU: 187 cm., 84 kg.

Hakkında
Dizi oyunculuğuna Yabancı Damat’taki Kerim karakterini canlandırarak başlamış ve geniş kitlelerce bu dizi sayesinde tanınmıştır. Sonrasında 2007 – 2008 Karayılan, 2010 – 2012 Fatmagül’ün Suçu Ne ve 2014 – 2015 Kara Para Aşk gibi dizilerde oynamıştır. 2015’de Kara Para Aşk dizisindeki rolü ile Uluslar arası Seul Drama Ödüllerinde En İyi Erkek Oyuncu seçilmiş ve aynı yıl Emmy Ödüllerine aday gösterilmiştir.

Ünlü Olmadan Önce
Ankara Üniversitesi Tarih Bölümü mezunudur. Öğrencilik yıllarından itibaren tiyatroya ilgi duymuş ve çeşitli oyunlarda yer almıştır. 2004 yılında katıldığı Türkiye’nin Yıldızları adlı yarışma programındaki birinciliğin ardından gelen oyunculuk tekliflerini değerlendirerek şöhret basamaklarını tırmanmıştır.

Diğer Ayrıntılar
2006 yapımı Kader ve 2013 yapımı Bi Küçük Eylül Meselesi adlı iki sinema filmi bulunmaktadır. Başrol oynadığı ilk dizi 2009’da gösterilen Bir Bulut Olsam’dır. 2017’de 13. bölümde final yapan Ölene Kadar adlı dizide oynamıştır. Bir röportajında çocukluğunda futbolcu ya da avukat olmayı istediğini belirtmiştir. Beşiktaş taraftarıdır ve dalış tutkusu vardır. 

Aile Hayatı, Sevgilisi
Ev hanımı anne ve memur babanın iki çocuğundan biridir. Eren adında bir erkek kardeşi vardır. Aslen Erzincan Tercan’lıdır. Kara Para Aşk dizisindeki rol arkadaşı Tuvana Türkay ile yaşadığı ilişki 2017 başlarında sona ermiştir.

Onunla İlişkili
Bi Küçük Eylül Meselesi adlı filmde Zeynep Farah Abdullah, Kara Para Aşk'ta Tuba Büyüküstün ve Fatmagül'ün Suçu Ne'de Beren Saat ile birlikte rol almıştır.

Engin Akyürek yerli erkek oyuncular, Ankara doğumlu ünlüler, 12 ekim doğumlu ünlüler ve terazi burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Engin Akyürek hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER