Daniel Radcliffe Kimdir?

DANİEL RADCLİFFE KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 23 Temmuz 1989
DOĞUM YERİ: Londraİngiltere
YAŞI: 28
BURCU: Aslan
BOYU ve KİLOSU: 166 cm., 60 kg.

Hakkında
Daniel Radcliffe, ünlü Harry Potter filmlerinde baş rolde oynayarak Harry Potter karakterini canlandırmıştır. Bu filmlerdeki rolleri nedeniyle çok sayıda ödül kazanmıştır. Oğlum Jack (2007), Siyahlı Kadın (2012), Horns (2013), Kill Your Darlings (2013) ve Çakı Gibi (2016) oynadığı filmlerden bazılarıdır.

Ünlü Olmadan Önce
BBC’de, 1999’da yayınlanan ve Charles Dickens'ın eserinden uyarlanan David Copperfield adlı mini dizide Young David karakterini canlandırarak aktif oyunculuğa başlamıştır. Bu rolünü 10 yaşındayken oynamıştır.

Diğer Ayrıntılar
İlk sinema filmi, 2001’de yayınlanan komedi türündeki Panama Terzisi’dir. 2007’de Forbes Dergisi’nin En Çok Kazanan Süperstarlar listesinde 15 milyon USD kazancıyla 6. sırada yer almıştır. Palyaçolardan korkan Daniel Radcliffe’nin border terrier cinsi iki köpeği vardır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Ebeveynleri yayınevi sahibi Alan George Radcliffe ve oyuncu Marcia Jeannine Gresham'dır. 2007-2008 yılları arasında Equus adlı tiyatro oyununda tanıştığı aktris Laura O'Toole'yla çıkmıştır. 2012’den bu yana Erin Darke ile ilişkisi devam etmektedir.

Onunla İlişkili
Harry Potter filmlerinde Emma Watson ve Rupert Grint'le birlikte rol almıştır.

Daniel Radcliffe yabancı erkek oyuncular, İngiltere doğumlu ünlüler, 23 temmuz doğumlu ünlüler ve aslan burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Daniel Radcliffe hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER