Elton John Kimdir?

ELTON JOHN KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 25 Mart 1947
DOĞUM YERİ: Londraİngiltere
YAŞI: 70
BURCU: Koç
BOYU ve KİLOSU: 172 cm., 87 kg.

Hakkında
Pop rock tarzı müziğin efsane isimlerinden biridir. 50 yıldan fazla süren kariyeri boyunca 300 milyondan fazla albümü satılmıştır. En çok Rocket Man, Tiny Dancer, Sacrifice, Bennie and the Jets ve "Wind in Candle" gibi hit şarkıları ile ünlüdür. Grammy, Akademi ve Altın Küre gibi presitijli ödülleri birden çok kez kazanmıştır.

Ünlü Olmadan Önce
Gerçek adı Reginald Kenneth Dwight’dır. Üç yaşında piyano çalmaya başlamış ve Royal Academy of Music'te burslu olarak eğitim almıştır. 1962'de müzisyen arkadaşlarıyla Bluesology adlı grubu kurmuştur. 1969’da Eurovision Şarkı Yarışmasında İngiltere’yi temsil etmiştir.

Diğer Ayrıntılar
1997'de Prenses Diana'nın cenaze töreninde performans göstermiş ve 1998'de Queen Elizabeth tarafından şövalye ilan edilerek “Sir” unvanını almıştır. 1976’da biseksüel ve 1988’de gay olduğunu kamuoyu ile paylaşmıştır. Kendi adını taşıyan AIDS Vakfı ile çok sayıda yardım faaliyetleri yürütmüştür.

Aile Hayatı, Sevgilisi
1984'de Renate Blauel ile evlenmiş ve 1988'de boşanmıştır. Bu heteroseksüel evliliğin ardından 1993 yılından beri çıktığı erkek partneri David Furnish ile 2014’de evlenmiştir. Çiftin taşıyıcı anne aracılığıyla Zachary ve Elijah adında iki oğlu dünyaya gelmiştir.

Onunla İlişkili
1997’de Royal Albert Hall’daki konserde Hey Jude adlı şarkıyı Paul McCartney, Sting, Eric Clapton ve Phil Collins gibi şarkıcılarla birlikte seslendirmiştir.

Elton John yabancı erkek şarkıcılar, İngiltere doğumlu ünlüler, 25 mart doğumlu ünlüler ve koç burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Elton John hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER