Can Dündar Kimdir?

CAN DÜNDAR KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 16 Haziran 1961
DOĞUM YERİ: Ankara, Türkiye
YAŞI: 56
BURCU: İkizler
BOYU ve KİLOSU:  174 cm.,  77 kg.

Hakkında
Can Dündar, gazeteci, televizyoncu, yazar ve belgesel yapımcısıdır. En bilinen belgeselleri arasında Demirkırat, Sarı Zeybek, İsmet Paşa ve Nazım Hikmet belgelesi bulunmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını anlattığı, Mustafa adlı 2008 yapımı filmi ile Atatürk’ü yargıladığı – kötülediği yönünde yoğun eleştiriler almıştır. 1994’de Aktüel’de köşe yazarlığına başlamış ve sonrasında Yeni Yüzyıl, Sabah, Milliyet, Birgün ve Cumhuriyet gazetelerinde çalışmıştır.

Ünlü Olmadan Önce
Ankara Atatürk Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksekokulu mezunudur. Sonrasında İngiltere’de gazetecilik okumuş ve ODTÜ’de siyaset bilimi yüksek lisansı yapmıştır. Üniversite yıllarında Hürriyet grubunda çalışmaya başlamıştır.

Diğer Ayrıntılar
1993 – 1994’de Show TV’de Mehmet Ali Birand ile Çapraz Ateş’i hazırlamış ve 2009 – 2010’da NTV’de Canlı Gaste’yi hazırlayıp sunmuştur. Cumhuriyet Gazetesi genel yayın yönetmeni olduğu 2015 yılında, MİT Tırları davasında devletin gizli belgelerin ele geçirip yayınlamaktan ceza almıştır. Davanın temyiz sürecinde tutuksuzluğu sırasında Almanya’ya gitmiştir. 2016’da hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. Cezaevindeyen yazdığı Tutuklandık adlı kitabı 2016’da basılmıştır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
1988 yılında evlendiği eşi Dilek Dündar ile Ege adında bir oğlu vardır. 2009 yılında İranlı oyuncu Taies Farzan ile aşk yaşadığına ilişkin basına konu olmuştur.

Onunla İlişkili
Demirkırat (1991) ve 12 Mart (1994) belgesellerini Mehmet Ali Birand ve Bülent Çaplı ile birlikte hazırlamıştır.

Can Dündar gazeteciler, Ankara doğumlu ünlüler, 16 haziran doğumlu ünlüler ve ikizler burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Can Dündar hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER