Jim Parsons Kimdir?

JİM PARSONS KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 24 Mart 1973
DOĞUM YERİ: HoustonTX, ABD
YAŞI: 44
BURCU: Koç
BOYU ve KİLOSU: 186 cm., 73 kg.

Hakkında
11 sezondur yayınlanan The Big Bang Theory adlı komedi dizisindeki Sheldon Cooper rolüyle büyük beğeni toplamış sinema ve dizi oyuncusudur. Bu rolüyle 4 kez Emmy Ödülü ve bir kez Golden Globe ödülü kazanmıştır.

Ünlü Olmadan Önce
Gerçek adı James Joseph Parsons’dır. Lisedeyken sınıfta yapılan oylamada sınıfın en arkadaş canlısı seçilmiştir. Çocukluğunda piyano dersleri almıştır. Houston ve San Diego Üniversite’lerinde tiyatro üzerine eğitim görmüştür. İlk sinema filmi 2004 yapımı Garden State’de Tim karakterini canlandırmıştır.

Diğer Ayrıntılar
2015 yılında Evim adlı animasyon filminde Oh karakterini seslendirmiştir. Bir dizideki ilk rolünü 2002’de, Ed dizisinin The Road adlı bölümünde yapmıştır. 2016 ve 2017’de ABD’de en çok kazanan dizi oyuncusu olmuştur. The Normal Heart, (2014), Visions (2015) ve  Gizli Sayılar (2016) oynadığı filmler arasındadır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Annesi ve kız kardeşi öğretmendir. Bir şirkette üst düzey yönetici olan babası, 2011 yılında trafik kazasında vefat etmiştir. İlk olarak 2012 yılında kamuoyu ile eşcinsel olduğunu paylaşmış ve uzun süredir birlikte olduğu sanat direktörü sevgilisi Todd Spiewak ile 2017’de evlenmiştir.  

Onunla İlişkili
The Big Bang Theory'de Johnny GaleckiKaley Cuoco ve Simon Helberg'le birlikte rol almaktadır.

Jim Parsons yabancı erkek oyuncular, ABD doğumlu ünlüler, 24 mart doğumlu ünlüler ve koç burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Jim Parsons hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER