Michael Jordan Kimdir?

MİCHAEL JORDAN KİMDİR

DOĞUM TARİHİ:
17 Şubat 1963
DOĞUM YERİ: BrooklynNY, ABD
YAŞI: 54
BURCU: Kova
BOYU ve KİLOSU: 198 cm., 97 kg.

Hakkında
Sıçrama ve faul çizgisinden smaç yapma yeteneği nedeniyle Air Jordan takma adıyla da bilinen eski Chicago Bulls oyuncusudur. Birçok basketbol otoritesi tarafından tüm zamanların en iyi basketbolcu olarak değerlendirilmektedir. Michael Jordan, 6 kez NBA şampiyonluğu yaşamış, 6 kez NBA Finalleri En Değerli Oyunu (MVP) ve 5 kez NBA ligi MVP olmuştur.

Ünlü Olmadan Önce
Tam adı Michael Jeffrey Jordan’dır. Lisedeyken basketbol, beyzbol ve Amerikan futbolu oynamıştır. 2. sınıftayken boyu 1.80 cm olduğu için takıma seçilmemiş ve o yaz 10 cm uzayarak sonraki sene okul basketbol takımına girebilmiştir.

Diğer Ayrıntılar
Michael Jackson’ın Jam adlı şarkısının klibinde ve Space Jam adlı filmde oynamıştır. Nike firması, 1985 yılında Air Jordan adlı bir ayakkabı serisi çıkarmış ve bu sayede firmanın popülerliği artmıştır. Michael Jordan, Charlotte Hornets adlı NBA takımının sahibidir.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Babasının, Temmuz 1993'de silahlı bir soygun sırasında trajik bir şekilde öldürülmesi üzerine yaklaşık 1 yıl sahalardan uzak kalmıştır. 1988’de evlendiği ve 2002’de boşandığı ilk eşi Juanita Vanoy’dan iki oğlu ve bir kızı, 2008’de evlendiği ve hala birlikte olduğu ikinci eşi Yvette Prieto'dan da iki kızı vardır.

Onunla İlişkili
Döneminin en iyi basketbolcularından Charles Barkley ile yakın arkadaştır. Jordan’lı Chicaco Bulls, 1993 NBA finallerinde Barkley’li Phoenix Suns'ı yenerek şampiyon olmuştur.

Michael Jordan sporcular, ABD doğumlu ünlüler, 17 şubat doğumlu ünlüler ve kova burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Michael Jordan hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER