Fatih Portakal Kimdir?

FATİH PORTAKAL KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 2 Şubat 1967
DOĞUM YERİ: Nazilli, Aydın, Türkiye
YAŞI: 50
BURCU: Kova
BOYU ve KİLOSU: 172 cm., 72 kg.

Hakkında
2013 yılından beri Fox TV ana haber bültenini sunmakta olan gazeteci ve sunucudur. 43. Altın Kelebek ödüllerinde En İyi Erkek Sunucu ödülünü kazanmıştır. 5.5 milyona yaklaşan takipçi sayısıyla Türkiye’de en çok takip edilen twitter hesaplarından birinin sahibidir.

Ünlü Olmadan Önce
İlköğrenimini Nazilli’de okuduktan sonra İzmir Atatürk Lisesini bitirmiştir. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme mezunudur. Mezun olduktan sonra 3 yıl, dil eğitimi ve yüksek lisans için Avustralya’da bulunmuş, Sidney’de bir restoranın yöneticiliğini yapmıştır. 1996’da Star TV’de İzmir muhabiri olarak çalışmaya başlamıştır.

Diğer Ayrıntılar
7 yıl Star TV’de çalışmış, fakat 2004’de patron değişikliği işten çıkarılmasına neden olmuştur. Kanal D’de Ne Yapmalı, CnnTürk’te Seçim Çadırı ve Sokak, Best FM’de Konuşan Türkiye programlarını sunuculuğunu yapmıştır. 2010 – 2013 arasında Fox TV Çalar Saat programını ile daha geniş kitlelere ulaşmıştır. Aklımla Dalga Geçme ve Ses’siz kitaplarının yazarıdır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
1997’de çevre mühendisi, fotoğrafçı, yazar ve aktivist olan Armağan Toper ile evlenmiştir. Çocukları yoktur. Çiftin, İzmir Seferihisar’da Torlak adını verdikleri bir çiftlikleri vardır. Çiftlikte organik tarım ve hayvancılık yapılmaktadır.

Onunla İlişkili
Daha önce kendisinin sunduğu Çalar saat programını, yakın arkadaşı ve meslektaşı İsmail Küçükkaya dör yıldır sunmaktadır.

Fatih Portakal sunucular, Aydın doğumlu ünlüler, 2 şubat doğumlu ünlüler ve kova burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Fatih Portakal hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER