Mesut Özil Kimdir?

MESUT ÖZİL KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 15 Ekim 1988
DOĞUM YERİ: GelsenkirchenAlmanya
YAŞI: 29
BURCU: Terazi
BOYU ve KİLOSU: 180 cm., 76 kg.

Hakkında
Mesut Özil, Türk asıllı Alman futbolcudur. Almanya milli takımının 2010 Dünya Kupası turnuvasında bronz ve 2014'teki Dünya Kupasında altın madalya almasında değerli katkıları olan orta saha oyuncusudur. Arsenal'e transfer olmadan önce 2008 – 2010 yılları arasında Werder Bremen ve 2010 - 2013 arasında Real Madrid takımında top oynamıştır.

Ünlü Olmadan Önce
7 yaşından itibaren Gelsenkirschen ve Schalke’deki yerel klüplerde top oynamaya başlamıştır. 2006 yılında Bundesliga takımlarından FC Schalke 04’ye transfer olmuş, 1.5 yılda toplamda 30 maçta takımı için oynadıktan sonra Werder Bremen takımına geçmiştir.

Diğer Ayrıntılar
2010 FİFA Dünya Kupasında turnuvanın en değerli oyuncusuna verilen Altın Top ödülüne aday gösterilmiştir. Türkiye Milli Takımında oynaması istenmişse de kendisi Almanya’yı tercih etmiştir. Arsenal takımına 42.500.000 pound bonservis bedeli ile transfer olduktan sonra tüm zamanların en pahalı Alman futbolcusu unvanını kazanmıştır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
1970’de Almanya’ya işçi olarak giden Mustafa ve Gülizar çiftinin çocuğudur. Aslen Zonguldak ili Devrek ilçesi Hışıroğlu köyündendir. Mutlu adında kendisi gibi futbolcu bir abisi, Neşe ve Duygu adında iki kız kardeşi vardır. Alman model Anna Maria Lagerblom'la ayrıldıktan sonra 2013'te şarkıcı ve model Mandy Capristo ile çıkmaya başlamıştır.

Onunla İlişkili
Oyun stili nedeniyle efsanevi futbolcu Zinedine Zidane’a benzetlmektedir.

Mesut Özil futbolcular, Almanya doğumlu ünlüler, 15 ekim doğumlu ünlüler ve terazi burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Mesut Özil hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER