Adele Kimdir?

ADELE KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ:  5 Mayıs 1988
DOĞUM YERİ: Londraİngiltere
YAŞI: 29
BURCU: Boğa
BOYU ve KİLOSU: 175 cm, 82 kg.

Hakkında
Müzik piyasasına 2008 yılında çıkarttığı ilk albümü 19 ile 19 yaşındayken iddialı bir giriş yapan Adele, 2009’da En İyi Yeni Sanatçı ve En İyi Vokal Performans dallarında Grammy ödülü almıştır. Çıkış albümü dört kez de platin sertifika kazanmıştır. Hello, Rolling The Deep ve Someone Like You şarkıları en beğenilenler arasındadır.

Ünlü Olmadan Önce
Gerçek adı Adele Laurie Blue Adkins’dir. Annesi tarafından yetiştirilmiş ve dört yaşındayken şarkı söylemeye başlamıştır. Şarkıcı olmaya karar verirken Spice Girls ve Pink’ten etkilendiğini söylemiştir. Jessie J ile okul arkadaşıdır.

Diğer Ayrıntılar
Aynı adı taşıyan, yirmi üçüncü James Bond filminin tema müziği Skyfall ile En İyi Şarkı dalında Grammy, Oscar ve Altın Küre ödüllerini almıştır. 2012’de Katy Perry’nin hayatını anlatan Katy Perry: Part Of Me adlı 3D müzikal filmde küçük bir rol üstlenmiştir. Rihanna ve Beyonce Knowles ile yakın arkadaştır. İngiltere İşçi Partisini destekler ve İngiltere liginde yer alan Tottenham Hotspur taraftarıdır. Okullu şarkıcıdır ve piyano, perküsyon, gitar ve bas gitar çalmaktadır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Şubat 2012'de, İngiltere West Sussex'te satın aldığı 7 milyon dolarlık, on odalı ve 10 dönümlük arazisi olan bir konakta, sevgilisi Simon Konecki ile yaşamaya başlamıştır. Ekim 2012'de Angelo adında bir oğulları dünyaya gelmiştir. Çift 2017’de evlenmiştir.

Onunla İlişkili
2017 Grammy Müzik Ödüllerinde En İyi Albüm ödülünü kazandığı açıklandıktan sonra, bu ödülü Beyonce’nin hak ettiğini söyleyerek ödülü ikiye kırmış ve yarısını Beyonce’ye vermiştir.

Adele yabancı kadın şarkıcılar, İngiltere doğumlu ünlüler, 5 mayıs doğumlu ünlüler ve boğa burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Adele hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER