Tom Ford Kimdir?

TOM FORD KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 27 Ağustos 1961
DOĞUM YERİ: AustinTeksas, ABD
YAŞI: 56
BURCU: Başak
BOYU ve KİLOSU: 183 cm., 78 kg.

Hakkında
Tom Ford, moda tasarımcısı ve film yönetmenidir. Moda markaları YSL ve Gucci'nin baş tasarımcısı olarak tanınmıştır. 1994-2004 yılları arasında Gucci’nin kreatif direktörlüğünü yaptıktan sonra 2004’de, Tom Ford adındaki kendi markasını hayata geçirmiştir. Pek çok moda tasarım ödülünü almaya hak kazanmıştır. Kadın ve erkek kıyafetleri, aksesuarları, gözlük, parfüm ve bakım ürünleri gibi geniş bir yelpazede ürünleri mevcuttur. 

Şöhret Öncesi
Mimarlık üzerine eğitimine devam ederken aktör olma hevesiyle 2 yıl sonra okulu bırakmıştır.

Diğer Ayrıntılar
İlk yönetmenlik denemesini 2009'da A Single Man (Tek Başına Bir Adam) adlı filmiyle yapmıştır. 2016’da psikolojik gerilim filmi Nocturnal Animals (Gece Hayvanları) ile yönetmenlik kariyerine devam etmiştir. Amy Adams ve Jake Gyllenhaal'ın baş rollerde olduğu filmi ile 2017’de Altın Küre  En İyi Yönetmen Dalında aday gösterilmiştir.

Aile Hayatı, Sevgilisi
1986'da tanıştığı ve çıkmaya başladığı sevgilisi editör Richard Buckley ile 2014 yılında evlenmiştir. 2012’de vekaletini üzerine aldıkları Alexander John Buckley Ford bir oğulları bulunmaktadır.

Onunla İlişkili
2009'da Colin Firth'ın oynadığı Single Man (Tek Başına Bir Adam) adlı drama filmini yönetmiştir. 

Tom Ford sanatçılar, ABD doğumlu ünlüler, 27 ağustos doğumlu ünlüler ve başak burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Tom Ford hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER