İggy Azalea Kimdir?

İGGY AZALEA KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 7 Haziran 1990
DOĞUM YERİ: SidneyAvustralya
YAŞI: 27
BURCU: İkizler
BOYU ve KİLOSU: 178 cm., 68 kg.

Hakkında
İggy Azalea, 2011’de Pu$$y ve Two Times adlı şarkılarının videolarıyla dünya çapında tanınma başarısı göstermiş Avustralyalı hip-hop şarkıcısıdır. 2014 yılında Charli XCX ile yaptığı Fancy adlı şarkısı müzik listelerinde 1 numaraya kadar yükselmiştir. 2014 Amerikan Müzik Ödüllerinde En Sevilen Rap / Hip-Hop Sanatçısı ödülünü almıştır.

Şöhret Öncesi
Gerçek adı Amethyst Amelia Kelly olan İggy, 14 yaşında rap yapmaya başlamıştır. Avustralya’da lisede okurken 16 yaşında okulunu bırakıp ABD Miami’ye yerleşmiştir. Bunu yapmasındaki amaç hip hip ve rap piyasasına yakın olmaktır. ABD’ye gidebilmek için temizlikçilik yapmış ve para biriktirmiştir.

Diğer Ayrıntılar
Fancy şarkısı ve Ariana Grande ortak söylediği Problem adlı şarkı ABD Billboard Hot 100’de 1. ve 2. sıraya aynı anda yükselmiştir. Efsanevi grup Beatles’dan sonra Hot 100’de ilk 2 sırayı aynı anda alan 2. sanatçı olmuştur. 2015 yapımı Hızlı ve Öfkeli 7’de küçük bir rolde oynamıştır. Ressam Andy Warhol’a hayranlık duymaktadır. 2012 yılında Levis markası için modellik yapmıştır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
İggy Azalea Sidney, Avustralya'da dünyaya gelmiştir. Babası Brendan Kelly ressam ve karikatürist ve annesi Tanya temizlikçidir. Haziran 2015'te, NBA’de basketbol oynayan sevgilisi Nick Young ile nişanlanmıştır ancak çift bir yıl sonra ilişkiyi bitirmiştir. 2016 da başlayan müzik yapımcısı LJay Currie ile olan ilişkisi 2017 itibariyle devam etmektedir.

Onunla İlişkili
2014 yılında Jennifer Lopez’in Booty adlı şarkısını birlikte seslendirmiştir.

İggy Azalea yabancı kadın şarkıcılar, Avustralya doğumlu ünlüler, 7 haziran doğumlu ünlüler ve ikizler burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. İggy Azalea hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER