Gülse Birsel Kimdir?

GÜLSE BİRSEL KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 11 Mart 1971
DOĞUM YERİ: İstanbul, Türkiye
YAŞI: 46
BURCU: Balık
BOYU ve KİLOSU: 169 cm., 63 kg.

Hakkında
Gülse Birsel, Avrupa Yakası ve Yalan Dünya adlı unutulmaz komedi dizilerinin senaristi ve oyuncusudur. 2005 ve 2006’da Altın Kelebek En İyi Kadın Komedi Oyuncusu ve 2012’de En İyi Senarist ödüllerini kazanmıştır. Aynı zamanda iyi bir gazeteci ve yazar olan Birsel’in 2015’de çıkarttığı 6. kitabı Memleketi Ben Kurtaracağım ilk haftasında en çok satan kitap olmuştur.

Şöhret Öncesi
Beyoğlu Anadolu Lisesi mezunudur. Lise yıllarından itibaren oyucu olmayı istese de ailesini kırmayarak Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü girmiş ve okuldan mezun olmuştur. Sonrasında Columbia Üniversitesi’nde Sinema üzerine yüksek lisans yapmıştır. 90’lı yıllarda farklı dergilerde yayın yönetmenliği ve genel koordinatörlük yapmıştır.

Diğer Ayrıntılar
2001-2002 de Sabah gazetesinde yazıları yayınlanmıştır. 2013’den bu yana Hürriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır. 2015’de Komedi Türkiye programında jüri üyesi olmuştur. Turkcell, Garanti Bonus ve Lc Waikiki gibi markaların reklamlarında yer almıştır. Caz dinlemeyi sever.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Babası avukat Gültekin Şener ve annesi ev hanımı Semiha Şener’dir. Bozkurt adında bir abisi ve Dilek adında bir ablası vardır. 1999’da evlendiği gazeteci Murat Birsel ile ilişkisi 2017 itibariyle devam etmektedir. Çocuğu yoktur.

Onunla İlişkili
Yalan Dünya dizisinde Altan Erkekli, Beyazıt Öztürk ve Gupse Özay gibi çok sayıda başarılı oyuncu ile birlikte rol almıştır.

Gülse Birsel yerli kadın oyuncular, İstanbul doğumlu ünlüler, 11 mart doğumlu ünlüler ve balık burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Gülse Birsel hakkında başka bilgile sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER