Melih Gökçek Kimdir?

MELİH GÖKÇEK KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 20 Ekim 1948
DOĞUM YERİ: Keçiören, Ankara, Türkiye
YAŞI: 69
BURCU: Terazi
BOYU ve KİLOSU: 176 cm., 82 kg

Hakkında
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı 1994’ten beri sürdüren politikacıdır. Belediye Başkanlığı 5 seçim kazanarak bir rekora imza atmıştır. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından önce Ankara Keçiören Belediye Başkanlığı ve Refah Partisi milletvekilliği görevlerinde bulunmuştur.

Şöhret Öncesi
İlk, ota ve lise eğitimini Gaziantep’te tamamlamıştır. 1967’de girdiği Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi sonrasında Ankara’ya yerleşmiştir. Gazi Üniversitesi Gazetecilik Meslek Yüksekokulu mezunudur. Gençliğinde fotoğrafçılık ve market işletmeciliği yapmıştır. 

Diğer Ayrıntılar
Babasının Adalet Partisi Gaziantep il başkanı olması nedeniyle çocukluğundan itibaren politika ile iç içe büyümüştür. Aslen Şanlıurfa Halfetili’dir. Hakkında yayın yoluyla hakaretten, manevi saldırıdan ve şahsiyeti ağır şekilde zedelemeden pek çok dava açılmıştır. Twitter’ı çok aktif kullanan Gökçek’in 4 milyon takipçisi bulunmaktadır. Tam adı İbrahim Melih Gökçek'tir. Fotoğraf çekmek ve futbol oynamak hobileridir.

Aile Hayatı
20 Ekim 1975 yılında evlendiği Nevin Gökçek ile Osman ve Ahmet adında iki çocukları bulunmaktadır. Eşi Nevin Hanım 30 yıllık öğretmenlik yaptıktan sonra emekliye ayrılmıştır.  

Onunla İlişkili
2014 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP adayı Mansur Yavaş’la yarışmış ve 0.77 puan farkla 5. kez başkan seçilmiştir.  

Melih Gökçek politikacılar, Ankara doğumlu ünlüler20 ekim doğumlu ünlüler ve terazi burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Melih Gökçek ile ilgili başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER