Ali Sunal Kimdir?

ALİ SUNAL KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 22 Eylül 1977
DOĞUM YERİ: İstanbul, Türkiye
YAŞI: 40
BURCU: Başak
BOYU ve KİLOSU: 180 cm., 80 kg.

Hakkında
Yıllardır TV ekranlarının vazgeçilmez komedi programı Güldür Güldür’ün koreografi yönetmenliği ve sunuculuğunu yapmaktadır. 1999 yapımı Propoganda filmi babası Kemal Sunal ile oynadığı tek filmdir. Okul (2003), Kısık Ateşte 15 Dakika (2006) ve Hayat Öpücüğü (2015) oynadığı filmler arasındadır. 2008 -2009 yıllarında iki sezon gösterilen Benim Annem Bir Melek adlı dizide Çetin karakterini canlandırmıştır. 2017'de Show TV'de yayınlanan Bir Sorun Mu Var adlı yarışma programını sunmuştur.

Ünlü Olmadan Önce
Fevziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları mezunudur. İlk, orta ve lise öğrenimi boyunca hep tiyatro oyunlarında yer alsa da ani bir kararla işletme üzerine eğitim almaya karar vermiş ve Yeditepe Üniversitesinde İşletme okumuştur. 

Diğer Ayrıntılar
2004 dizisi Sayın Bakanım’da usta oyuncular Haldun Doren, Haluk Bilginer ve Kenan Işık ile birlikte rol almıştır. 2013’de Kanal D de 13 bölüm yayınlanan Güzel Çirkin adlı polisiye dizide başrol oynamıştır. 2016 yapımı Dedemin Fişi adlı komedi filminde konuk oyunculuk yapmıştır. 2017’de oyunculuk eğitimi vermek üzere Ali Sunal Oyunculuk Atölyesi’ni PeramArt Görsel Sanatlar ortaklığı ile açmıştır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Babası usta komedyen Kemal Sunal ve annesi Gül Sunal’dır. Kendisinden beş yaş küçük kız kardeşi Ezo Sunal da bir oyuncudur. 2011’de evlendiği Gökçe Bahadır ile 2012’de boşanmıştır. Sonrasında 1.5 yıl Zeynep Düvenci ile ilişkisi olmuştur. 

Onunla İlişkili
Sunuculuğunu yaptığı Güldür Güldür programında Çağlar Çorumlu, Doğa Rutkay, Onur Atilla, Meltem Yılmazkaya ve Uğur Bilgin gibi oyuncularla birlikte yer almaktadır.

Ali Sunal yerli erkek oyuncular, İstanbul doğumlu ünlüler, 22 eylül doğumlu ünlüler ve başak burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Ali Sunal hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER