Stephen Curry Kimdir?

STEPHEN CURRY KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 14 Mart 1988
DOĞUM YERİ: AkronOH, ABD
YAŞI: 29
BURCU: Balık
BOYU ve KİLOSU: 191 cm, 86 kg.

Hakkında
2015 ve 2016 yıllarında NBA En Değerli Oyuncu (MVP) seçilen, oyun kurucu pozisyonunda oynayan ve Golden State Warriors forması giyen basketbolcudur. Pek çok basketbol otoritesi tarafından NBA tarihinin gelmiş geçmiş en iyi şutörü olarak kabul edilmektedir. 2015 – 2016 sezonundan 402 üçlük atarak rekor kırmıştır.

Ünü Olmadan Önce
Charlotte Hristiyan Okulunda basketbol oynamaya başlamıştır. Lise takımındaki başarıları sonrasında Davison Kolejinden burs alarak üniversite eğitimi almıştır. 2009’da yapılan NBA seçmelerinde 7. sıradan Golden State Warriors takımı tarafından seçilmiştir.

Diğer Ayrıntılar
2015’de 40 yıl aradan sonra takımı Golden State Warriors ile şampiyonluk yaşamıştır. 2017’de takım, tekrar NBA şampiyonu olmuştur. Eski NBA oyuncusu babasını gibi o da 30 numaralı forma giymektedir. 2013’de 272 üçlük atarak kırdığı rekoru, 2 sezon sonra 130 arttırarak 402 üçlüğe taşımıştır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Babası Dell Curry, NBA'de birkaç sezon oynamıştır ve küçük kardeşi Seth de NBA oyuncularındandır. Annesi Sonya Curry eski voleybolcudur. 2011'de Ayesha Alexander ile evlenmiş ve çiftin Riley ve Ryan adlı iki kızı dünyaya gelmiştir.

Onunla İlişkili
Takım arkadaşı Klay Thompson ile birlikte Splash Brothers ismi ile anılmştır. İkili dış şutları domine ederek Golden State Warriors takımının başarısında en büyük rolü oynamışlardır.

Stephen Curry sporcular, ABD doğumlu ünlüler, 14 mart doğumlu ünlüler ve balık burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Stephen Curry hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.  

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER