Ufuk Sarıca Kimdir?

UFUK SARICA KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 13 Haziran 1972
DOĞUM YERİ: İstanbul, Türkiye
YAŞI: 45
BURCU: İkizler
BOYU ve KİLOSU: 194 cm, 90 kg.

Hakkında
2017 yılının başında basketbol A erkek milli takım antrenörü olmuş, kısa forvet ve skorer gard pozisyonlarında oynamış eski milli basketbolcudur. 1996’da Efes Pilsen takımıyla birlikte Koraç kupasını kazanarak, Türkiye erkekler basketbol tarihinde bir ilke imza atanlardan olmuştur. Beş kez Efes Pilsen ve bir kez Ülker ile lig şampiyonluğu yaşamıştır. 2014’de Pınar Karşıyaka’yı çalıştırmış ve takımı Türkiye kupasını kazanmıştır.

Ünü Olmadan Önce
Efes Pilsen’in altyapısında yetişmiştir. Yeteneğiyle 20 yaşında A milli takım kadrosuna alınmayı başarmıştır.

Diğer Ayrıntılar
Efes ve Ülkerin yanı sıra, Karşıyaka, Bnei Hasharon, Montepaschi Siena, Darüşşafaka ve Beşiktaş’ta forma giymiştir. Beşiktaş’ta oynarken emekliliğini açıklayarak basketbol oynamayı bırakmıştır.  2014 -2015 sezonunda antrenörü olduğu Pınar Karşıyaka lig şampiyonu olmuştur. 2014 yılında A milli takımı çalıştıran Engin Ataman’ın yardımcılığına getirilmiştir.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Mısra Sarıca ile evlidir ve çiftin iki oğlu bulunmaktadır.

Onunla İlişkili
Koçluğunu yaptığı erkekler A milli basketbol takımı kadrosunda Cedi Osman ve Furkan Korkmaz gibi genç oyuncular yer almıştır.  

Ufuk Sarıca sporcular, İstanbul doğumlu ünlüler, 13 harizan doğumlu ünlüler ve ikizler burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Ufuk Sarıca hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER