Angelina Jolie Kimdir?

ANGELİNA JOLİE KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 4 Haziran 1975
DOĞUM YERİ: Los AngelesCA, ABD
YAŞI: 43
BURCU: İkizler
BOYU ve KİLOSU: 169 cm., 54 kg.

Hakkında
1999 filmi Girl, Interrupted (Aklım Karıştı)’daki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında ilk ve tek Akademi Ödülünü kazanmıştır. Maleficent (Malefiz), Tuz (Ajan Salt), Changling (Sahtekar), Lara Croft: Tomb Raider ve Bay ve Bayan Smith adlı filmlerde başrol oynamış ve 2014 yapımı olan Unbroken filmini yönetmiştir.

Ünlü Olmadan Önce
Gerçek adı Angelina Jolie Voight’tir. 1982 yapımı Lookin’ to Get Out adlı filmde henüz 7 yaşındayken ilk oyunculuğunu yapmıştır. Filmde gerçekte babası olan aktör Jon Voight’ın kızını canlandırmıştır.

Diğer Ayrıntılar
1997 dram / gerilim filmi George Wallace'daki rolüyle Altın Küre ödülü kazanmıştır. Sosyal medyayı kullanmamaktadır. Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisidir ve 2012’de Türkiye’ye gelerek Suriyeli mülteci kamplarını ziyaret etmiştir.

Aile Hayatı, Sevgili
Bir yaşındayken anne ve babası boşanmıştır. 2014’de evlendiği ve 2016’da boşanma kararı aldığı Brad Pitt ile olan ilişkisinden MaddoxPaxZahara adında evlatlık ve ShilohKnox ve Vivienne adında biyolojik olmak üzere 6 çocuğu vardır. Daha önce 1996'dan 1999'a kadar Jonny Lee Miller ve 2000’den 2003’e kadar Billy Bob Thornton ile evli kalmıştır. Biseksüeldir ve 1996'da model Jenny Shimizu ile ilişkisi olmuştur.

Onunla İlişkili
2010 yılında çekilen The Tourist (Turist) filminde Johnny Deep, 2006 yapımı Kirli Sırlar'da Matt Demon, Robert De Niro ve Alec Baldwin ile birlikte rol almıştır.

Angelina Jolie yabancı kadın oyuncular, ABD doğumlu ünlüler, 4 haziran doğumlu ünlüler ve ikizler burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Angelina Jolie hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER