Neslihan Demir Kimdir?

NESLİHAN DEMİR KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 9 Aralık 1983
DOĞUM YERİ: Eskişehir, Türkiye
YAŞI: 34
BURCU: Yay
BOYU ve KİLOSU: 187 cm., 72 kg.

Hakkında
Hem 2006 hem de 2010 yıllarında yapılan Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonalarında en skorer oyuncu olmuştur. Türk voleybolunun Demir Lady’si adıyla bilinen pasör çaprazı oyuncudur. 2005 Akdeniz Oyunlarında altın, 2003 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonasında gümüş, 2012 Dünya Grand Prix’inde bronz madalya kazanan A milli takımda oynamıştır.

Ünlü Olmadan Önce
Profesyonel olarak 12 yaşında voleybola başlamıştır. 14 yaşındayken gittiği ilk milli takım voleybol kampında elenince, hırslanmış günde 3 antrenman yapmaya başlamıştır. 16 yaşında ise A milli voleybol takımının kadrosuna girmeyi başarmıştır. Ankara Atatürk Anadolu Lisesi mezunudur.

Diğer Ayrıntılar
2011 Bayanlar Dünya Grand Prix Avrupa Kıtası Elemelerinde En değerli oyuncu (MVP), 2012 FIVB Dünya Grand Prix’de En İyi Servis Atan Oyuncu, 2014 Avrupa Şampiyonlar Liginde En İyi Smaçör seçilmiştir.

Aile Hayatı, Sevgilisi
2006’da evlendiği Orkun Darnel’den 2013 yılında boşanmıştır. Bu evliliğinden Zeynep adında bir kızı olmuştur. 2014’de oyuncu Kamil Güler ile evlenmiştir.

Onunla İlişkili
Komili şampuan reklamında diğer milli voleybolcular Neriman Özsoy ve Buse Karacan ile birlikte oynamıştır.

Neslihan Demir sporcular, Eskişehir doğumlu ünlüler, 9 aralık doğumlu ünlüler ve yay burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Neslihan Demir hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER