Serdar Ortaç Kimdir?

SERDAR ORTAÇ KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 16 Şubat 1970
DOĞUM YERİ: İstanbul, Türkiye
YAŞI: 47
BURCU: Kova
BOYU ve KİLOSU: 167 cm.,  65 kg.

Hakkında
1994’de çıkardığı Aşk İçin adlı ilk albümünden Karabiberim şarkısı ile dikkatleri üzerine çekmiştir. Bu albümü ile 1. Kral TV VMÖ’de En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı ödülünü almıştır. Yaz Yağmuru, Gecelerin Adamı, Bilsem ki, Mesafe, Nefes ve Gıybet’ın aralarında bulunduğu toplamda 15 albümü çıkmıştır. Gıybet, Balım, Sulu Göz, Bana Göre Aşk ve Dansöz sevilen şarkıları arasındadır.

Ünlü Olmadan Önce
Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi Torna Tesviye Bölümü mezunudur. Çocukluğunda babasının torna tezgâhında çalışıp, simit ve su satmıştır. Bilkent Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı bölümünü yarıda bırakmıştır. Bir radyoda program yapımcısı ve sunucu olarak çalışmıştır. Genç yaşlarından itibaren beste yapmaya ve söz yazmaya başlamıştır.

Diğer Ayrıntılar
2017’de 4. Altın Palmiye Ödüllerinde Yılın En İyi Pop Sanatçısı seçilmiştir. 1997’de Sibel Can’a verdiği Padişah adlı şarkısı Milliyet tarafından Yılın En Sevilen Şarkısı olarak kabul edilmiştir. Beste verdiği çok sayıdaki sanatçı arasında Muazzez Abacı’da bulunmaktadır. Abacı’ya Umrumda Değil adındaki sevilen şarkısını vermiştir.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Sertar Ortaç’ın kendisinden küçük Sertaç ve Serkan adında iki kardeşi vardır. 2014’de kendisinden 22 yaş küçük İrlandalı model Chole Loughnan ile evlenmiştir. Çocuk istemesine rağmen eşinin itirazları nedeniyle bu hayalini henüz gerçekleştirememiştir. Düğününden 4 gün önce MS multipl skleroz hastası olduğunu öğrenmiştir ve tedavi süreci devam etmektedir.

Onunla İlişkili
Hande Yener ile İki Deli, Bülent Serttaş ile Haber Gelmiyor Yardan ve Rumen şarkıcı Otilia ile Balım şarkısını birlikte seslendirmiştir.

Serdar Ortaç yerli erkek şarkıcılar, İstanbul doğumlu ünlüler, 16 şubat doğumlu ünlüler ve kova burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Serdar Ortaç hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER