Mete Yarar Kimdir?

METE YARAR KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 10 Nisan 1967
DOĞUM YERİ: Samsun, Türkiye
Yaşı: 50
BURCU: Koç
BOYU ve KİLOSU: ? cm., ? kg.

Hakkında
Mete Yarar asker, güvenlik uzmanı ve yazardır. Irak başta olmak üzere Ortadoğu’ya yatırım yapmak isteyenlere risk analizi hizmeti sağlayan bir şirketi vardır. Bölge güvenliği ile ilgili konulardaki programların vazgeçilmez konuklarından biridir. Mayıs 2016’dan bu yanan Karar gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır. 60 Yıllık İttifakta Son Gün, Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz ve Darbenin Kayıp Saatleri adlı kitapların yazarıdır.

Ünlü Olmadan Önce
1988 yılında Kara Harp Okulundan piyade teğmen olarak mezun olmuştur. 2004 yılında binbaşı rütbesindeyken emekliliğine 1.5 yıl kala kendi isteği ile Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılmıştır. Doğu ve Güneydoğu’da uzun yıllar görev yapmış ve sınır ötesi operasyonlarına katılmıştır.

Diğer Ayrıntılar
2012 – 2014 yılları arasında Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır. Bir röportajında askerlikten ayrılmasının nedenini fikirlerini özgürce ifade edebilmek olarak açıklamıştır. Enerji alanında master yapmıştır. Tango yapmayı sevmektedir. Twitter’da 400 bine yakın takipçisi bulunmaktadır. Mete Yarar, memleketi Samsun’da Gazipaşa İlkokulu bahçesine 2 derslikli ana sınıfı yaptırmak için Valilik ile 2017’de protokol imzalamıştır. 

Aile Hayatı, Sevgilisi
Eşinden ayrılmıştır. Gurur Zafer Yarar adında bir oğlu vardır. Gurur, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümü mezunudur. Mete Yarar, oğlunun alacaklı olduğu kişiler tarafından 2016’da silahlı saldırıya uğramıştır.  

Onunla İlişkiler
HaberTürk’te Veyis Ateş’in Akılda Kalanlar programına birden çok kez konuk olmuştur.

Mete Yarar askerler, Samsun doğumlu ünlüler, 10 nisan doğumlu ünlüler ve koç burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Mete Yarar hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.  

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER