Çağla Büyükakçay Kimdir?

ÇAĞLA BÜYÜKAKÇAY KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 28 Eylül 1989
DOĞUM YERİ: Adana, Türkiye
YAŞI: 28
BURCU: Terazi
BOYU ve KİLOSU: 172 cm., 60 kg.

Hakkında
Türkiye’de yetişmiş en başarılı tenisçilerinden biridir. Eylül 2016’da dünya sıralamasında teklerde 60.lığa yükselerek en iyi derecesini elde etmiştir. 1 WTA ve 8 ITF şampiyonluğu bulunmaktadır. Çiftlerde de 15 kez ITF şampiyonluğu yaşamıştır. Büyükakçay, Grand Slam turnuvalarında tek kadınlar kategorisinde ön eleme turlarında oynayan ve turu geçen ilk Türk tenisçi unvanını taşımaktadır. WTA şampiyonluğu kazanan tek tenişçimizdir. 

Ünlü Olmadan Önce
8 yaşındayken Adana Tenis ve Dağcılık Kulübünde tenis oynamaya başlamıştır. 14 yaşında Enka Kulübüne transfer olmuştur. 15 yaşında Türkiye Fed Kupası takımına en genç kadın milli tenisçi olarak seçilmiştir.

Diğer Ayrıntılar
2010 yılında Amerika Açık tenis turnuvasına katılmış ve ilk kez bir Grand Slam turnuvasında ön elemelerde yarışmıştır. 2011'de ise ilk kez Fransa AçıkWimbledon ve Avustralya Açık turnuvalarının ön elemelerinde yer almıştır. 2016 Fransa Açık tenis turnuvası ön elemelerinde başarılı olarak ana tabloya kalmayı başaran ilk Türk kadın tenisçi olmuştur. 2017 itibariyle kariyeri boyunca 1 milyon dolara yakın para ödülü kazanmıştır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Babası Ercüment ve annesi Seçil Tarhan’dır. Nehir adında oyuncu bir ablası vardır. Anne ve babası boşanmıştır. Kamuoyuna yansıyan bir ilişkisi olmamıştır.

Onunla İlişkiler
Çiftler kategorisinde bir diğer milli tenisçimiz Pemra Özgen ile birlikte pek çok kez birlikte yarışmıştır v şampiyonluklar elde etmiştir.

Çağla Büyükakçay sporcular, Adana doğumlu ünlüler, 28 eylül doğumlu ünlüler ve terazi burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Çağla Büyükakçay hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.  

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER