Eden Hazard Kimdir?

EDEN HAZARD KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 7 Ocak 1991
DOĞUM YERİ: La LouviereBelçika
YAŞI: 26
BURCU: Oğlak
BOYU ve KİLOSU: 173 cm., 73 kg.

Hakkında
2012 yılında beş sezonluk sözleşmeyle İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'ye transfer olmuş Belçikalı kanat, orta saha oyuncusudur. Daha önce 2007 - 2012 arasında Lille OSC’de oynamış, iki kez UNFP Ligue 1 Yılın Oyuncusu ödülünü kazanmış ve bu ödülü kazanan en genç oyuncu olarak tarihe geçmiştir. 2008 yılından bu yana Belçika A milli takımında forma giymektedir.

Ünlü Olmadan Önce
Tam adı Eden Michael Hazard’dır. Futbol oynamaya Royal Stade Brainois kulübünde henüz dört yaşındayken başlamıştır. Sonrasında Tubize ve Lille altyapısında yetişmiştir.
.
Diğer Ayrıntılar
Chelsea’ye transfer olduğu ilk yıl olan 2012 - 2013'te takımıyla UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşamıştır. 2010’da Lille’de oynarken Arsenal, Manchester United, Barcelona ve Real Madrid gibi takımlardan transfer teklifleri alsa da takımında kalmayı tercih etmiştir. Fransa milli forması giymesi için Fransa’dan vatandaşlık teklifi almış ama kabul etmemiştir.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Eden Hazard'ın anne ve babası futbol antrenörüdür. Kendisinden küçük olan Thorgan, Kylian ve Ethan adındaki 3 erkek kardeşi de futbol oynamaktadır. Natasha Hazard ile 2012'de evlenmiş ve bu evliliğinde 3 çocuğu olmuştur.

Onunla İlişkili
Chelsea'de Diego Costa ve Alvaro Morata ile birlikte forma giymiştir.

Eden Hazard futbolcular, Belçika doğumlu ünlüler, 7 ocak doğumlu ünlüler ve oğlak burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Eden Hazard hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

Yorum Gönder

YENİ BİYOGRAFİLER