Kate Winslet Kimdir?

KATE WİNSLET KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 5 Ekim 1975
DOĞUM YERİ: Readingİngiltere
YAŞI: 42
BURCU: Terazi
BOYU ve KİLOSU: 169 cm., 63 kg.

Hakkında
1997 dram filmi Titanik’te Leonardo DiCaprio ile birlikte Rose DeWitt Bukater rolüyle oynamış aktristir. 2008 filmi The Reader (Okuyucu)’daki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında Akademi (Oscar) Ödülü kazanmıştır. Ayrıca Sense and Sensibility (Aşk ve Yaşam), Titanik, İris, Sil Baştan ve Little Children (Tutku Oyunları) filmlerindeki rolleri için Akademi Ödülüne aday gösterilmiştir.

Ünlü Olmadan Önce
Tam adı Kate Elizabeth Winslet’tir. 11 yaşında Redroofs Tiyatro Okulu’da drama eğitimi almaya ve reklamlarda oynamaya başlamıştır.

Diğer Ayrıntılar
2011’de beş bölüm gösterilen mini dizi Mildred Pierce’deki rolü ile En İyi Kadın Oyuncu dalında Emmy Ödülü almıştır. Leonardo DiCaprio ve Penelope Cruz yakın arkadaşlarıdır. Kate Winslet’in kurucu ortağı olduğu Golden Hat Vakfı otizmli çocuklara ve ailelerine hizmet vermektedir. The Golden Hat: Talking Back to Autism adlı kitabı yazmıştır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Anne ve babası eski oyunculardır ve kız kardeşi Beth Winslet de kendisi gibi oyuncudur. 1998 ile 2001 yılları arasında Jim Threapleton ve 2003 ile 2011 yılları arasında yönetmen Sam Mendes'le evlenmiştir. 2012'de son evliliğini Ned Rocknroll ile yapmıştır ve evliliği devam etmektedir. Üç evliliğinden de birer çocuğu olmuştur. 

Onunla İlişkili
2004 yılında Sil Baştan filminde Jim Carrey, 2005’de gösterilen Düşler Ülkesi filminde Johnny Deep ile birlikte rol almıştır.

Kate Winslet yabancı kadın oyuncular, İngiltere doğumlu ünlüler, 5 ekim doğumlu ünlüler ve terazi burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Kate Winslet hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER