David Beckham Kimdir?

DAVİD BECKHAM KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 2 Mayıs 1975
DOĞUM YERİ: Londra, İngiltere
YAŞI: 42
BURCU: Boğa
BOYU ve KİLOSU: 183 cm., 75 kg.

Hakkında
Manchester United, Real Madrid, LA Galaxy ve son olara Paris Saint Germain takımlarında forma giymiş orta saha oyuncusudur. David Beeckham dört farklı ülkede lig şampiyonluğu yaşamış, 100 Şampiyonlar Ligi maçında oynamış ilk İngiliz futbolcudur. Real Madrid’e transfer olmadan önce Manchester United takımıyla 1993'ten 2003'e kadar 6 Premier League şampiyonluğu yaşamıştır.

Ünlü Olmadan Önce
Tam adı David Robert Joseph Beckham’dır. Manchester United altyapısında yetişmiş ve 17 yaşında profesyonel futbol kariyerine başlamıştır. 11 yaşındayken Manchester United maçlarından birinin maskotu olmuştur.  

Diğer Ayrıntılar
Başarılı futbol kariyerinin yanı sıra yakışıklılığı ile dikkatleri hep üzerine çekmiştir. Marka ve moda ikonu haline gelerek aralarında Adidas, Pepsi, Gillette ve Jaguar gibi firmaların da yer aldığı pek çok reklamda boy göstermiştir. Londra’da ve Los Angeles’da kendi adıyla açtığı futbol akademilerini 2009 yılında kapatmıştır. Kuş korkusu olarak da bilinen ornitofobi hastasıdır.  

Aile Hayatı, Sevgilisi
Mutfak tesisatçısı babası, kuaför annesi ve iki kız kardeşi ile birlikte büyümüştür. Anne tarafından Yahudi’dir. Kızlardan oluşan müzik grubu Spice Girl’den Victoria Beckham ile 1999'da evlenmiştir. RomeoCruz ve Brooklyn adında üç oğlu ve Harper adında bir kızı vardır. Ailesiyle birlikte Beverly Hills’de yaşamaktadır.

Onunla İlişkili
Futbol kariyerinin sonlanmaya başlamasıyla, Cristiano Ronaldo dünyanın en iyi futbolcusu olarak kabul edilmeye başlanmıştır.

David Beckham futbolcular, İngiltere doğumlu ünlüler, 2 mayıs doğumlu ünlüler ve boğa burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. David Beckham hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER